Újra szembesülhetünk a csodával: buddha ereklyék Taron

A látogatók gyakran számolnak be felfokozott érzésekről, megnyílásról, gyógyulásokról és hasonló inspirált tapasztalatokról. Az ereklyéket már bárki megtekintheti.

2500 évvel ezelőtt, miután Buddha, a Megvilágosult, elhagyta testét, hamvai között tanítványai csodálatos módon gyöngyökhöz hasonló ereklyéket találtak olyan nagy mennyiségben, hogy nyolc vázát töltöttek meg velük. E felbecsülhetetlen értékű kincseket elosztották India nyolc nagy királya között, akik nyolc sztupát építettek az ereklyék elhelyezésére és tiszteletére. Buddha eredeti ereklyéiből az idők folyamán csodálatos módon újak születtek, és így számban megsokszorozódtak, és eljutottak minden buddhista országba.

Boldogságot, békét, harmóniát és jólétet lehet tapasztalni

A kiállítás-sorozat célja, hogy egyedülálló lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet. A látogatók gyakran számolnak be felfokozott érzésekről, megnyílásról, gyógyulásokról és hasonló inspirált tapasztalatokról. Az ereklyéket vallásától függetlenül bárki megtekintheti, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy sok helyen éppen keresztény templomokban, imaházakban került sor a kiállításukra.

A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és bölcsességének a lényege, egyben emlékeztetnek saját alapvető jóság-természetünkre, és arra, hogy mindenkiben megvan a belső potenciál, hogy azt megvalósítsa. Az ilyen ereklyéket a világon mindenhol sztupák, templomok, kolostorok szentélyeiben őrzik és csak ritkán hozzáférhetőek a nyilvánosság számára. Mintegy 1000 ereklyéből álló kivételes gyűjtemény azonban 2001 óta utazik a világ körül, s immár több száz nagyvárosban (Washington, Los Angeles, London, Párizs, Moszkva stb.) mutatták be. 2006-ban itt volt Budapesten, és a kiállítás két napja alatt rekordszámú 11.000, 2008-ban a SYMA csarnokban 14.000 ember látta.

Helyszín és időpont: 2011. augusztus 20-21. Tar, Szabadító Buddha Anya Templom,
10.00-18.00

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek