3D animáció készül Graham Chapman életéből

A Monty Python meghatározó egyénisége 1989-ben halt meg, és többen úgy érezték, mostanra jött el az ideje, hogy egy egész estés animációs filmmel is emléket állítsanak neki.

Ha minden jól megy, a jövő tavasszal kerül az angliai mozikba a Monty Python csoport két évtizede elhunyt tagjának életrajzi filmje.

Graham Chapman a Brian életében
Graham Chapman a Brian életében

Az animációs film Chapman önéletrajzi írásán, az Egy hazug ember önéletrajza, VI. köteten alapul majd, a narrációt pedig részben maga Chapman végzi: fennmaradtak ugyanis hangfelvételek, melyeken saját könyvéből olvas fel részleteket. Hogy a film stílusában is hasonlítson valamelyest a könyv szkeccsszerű atmoszférájához, az animációs munkákat tizenöt különböző stúdió szállítja majd. A filmben természetesen feltűnik a többi Python tag is (bár Eric Idle még nem írta alá a szerződést): John Cleese saját magát aakítja, Michael Palin Chapman apját, a kitűnő öregasszonyhangot produkáló Terry Jones pedig az elhunyt komikus zseni anyját játssza majd. "Graham életének története azé az emberé, aki nyíltan volt homoszexuális, és titokban alkoholista" - mondta a New York Timesnak Jeff Simpson, a film producere.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek