Egy eltűnt látványtervező nyomában

A prágai Performansz Dizájn és Tér Quadriennálén a magyarok egy eltűnt dimenziókutató munkásságát mutatják be, emellett a Krétakör Krízis-trilógiájának első része is látható.

A Prágában megrendezett 11. Nemzetközi Szcenográfiai Quadriennálén – új nevén Performansz Dizájn és Tér Quadriennálén a magyar szekció a nemrég megmagyarázhatatlan módon eltűnt, Bodza W. Mihály látványtervező és dimenziókutató munkásságának bemutatásával jelent meg.

A szekció tagjai: B. Nagy Anikó (művészettörténész, Budapesti Történeti Múzeum) kurátor, Árvai György (látványtervező, időkutató), Csanádi Judit (látványtervező), Horgas Péter (látványtervező) és Medvigy Gábor (operatőr).

A négy évente megrendezett, június 26-áig tartó eseménysorozaton a világ legjobb látványtervezői, színpadi tervezői vesznek részt, a nagyközönség és a szakma ámulhat elképesztő díszleteiken, jelmezeiken, makettjeiken a több mint 35.000 négyzetméteres kiállítótérben. A performancok, a térrel dolgozó előadások és az interaktivitás is fontos szerepet kap. Így idén Schilling Árpád vezetésével, a Krétakör kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa Krízis-trilógiájának első részét, Jp.co.de címmel.

A Prágai Quadriennálé honlapja http://www.pq.cz

A Kértakör Jp.co.de projectjének honlapja http://jp.co.de

Bodza W. Mihály honlapja http://www.bodzaw.com/

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek