Alec Baldwin milliókkal támogatja a kultúrát

Zanza!

Az amerikai színész az utóbbi pár hétben 1,5 millió dollárt folyósított kulturális célokra: többek közt a New York-i Filharmonikusokat és egy színtársulatot támogatott.

Alec Baldwin színész a hírek szerint eddig is nagyon gáláns volt, ha adakozásra került a sor, az utóbbi hetekben viszont határozottan nyitott a kultúra felé: rögtön 1 millió dollárral járult hozzá a New York-i Filharmonikusok és félmillióval a Roundabout Theatre Company elnevezésű társulat munkájához – adta hírül az Ecorazzi.

A színész egyébként előszeretettel fordítja jótékony célokra a reklámszerepléseiből befolyt összegeket, ami szerinte mindkét fél számára kész nyereség. „Amikor 2009-ben leforgattuk a Hulu-reklámot, az érte kapott teljes összeget az egyetememnek, a New York University-nek adtam” – nyilatkozta a Wall Street Journalnak. Elmondta: bár jómódú, a bankszámlája paraméterei korántsem közelítik meg például Warren Buffet-ét vagy Bill Gates-ét. Nagy álma viszont, hogy azért rendelkezhessen ekkora összegekkel, hogy segíthessen vele. Szerinte az adakozásra most sokkal nagyobb szükség van, mint korábban bármikor, ezért minden lehetőséget megragad, hogy jótékonykodhasson.

Blogmustra