Alec Baldwin milliókkal támogatja a kultúrát

Az amerikai színész az utóbbi pár hétben 1,5 millió dollárt folyósított kulturális célokra: többek közt a New York-i Filharmonikusokat és egy színtársulatot támogatott.

Alec Baldwin színész a hírek szerint eddig is nagyon gáláns volt, ha adakozásra került a sor, az utóbbi hetekben viszont határozottan nyitott a kultúra felé: rögtön 1 millió dollárral járult hozzá a New York-i Filharmonikusok és félmillióval a Roundabout Theatre Company elnevezésű társulat munkájához – adta hírül az Ecorazzi.

A színész egyébként előszeretettel fordítja jótékony célokra a reklámszerepléseiből befolyt összegeket, ami szerinte mindkét fél számára kész nyereség. „Amikor 2009-ben leforgattuk a Hulu-reklámot, az érte kapott teljes összeget az egyetememnek, a New York University-nek adtam” – nyilatkozta a Wall Street Journalnak. Elmondta: bár jómódú, a bankszámlája paraméterei korántsem közelítik meg például Warren Buffet-ét vagy Bill Gates-ét. Nagy álma viszont, hogy azért rendelkezhessen ekkora összegekkel, hogy segíthessen vele. Szerinte az adakozásra most sokkal nagyobb szükség van, mint korábban bármikor, ezért minden lehetőséget megragad, hogy jótékonykodhasson.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek