Takács Nikolas kalapjainak tervezője a Trafóban varázsol

A Trafó a színház, a ruhatervezés, az új cirkusz és az animáció világát keveri izgalmas eleggyé a Mini-a-túrák – Fekete képek című előadásban. A Tűzraktér alkotóinak produkciójában a mostanság Takács Nikolas fejfedőit is jegyző kalaptervező, Erdei Ildikó is közreműködik.

A Trafó 2008 tavaszán indította el Mini-a-túrák című sorozatát, azzal a nem titkolt céllal, hogy fiatal művészeknek, művészeti csoportoknak adjon bemutatkozási lehetőséget. A sorozat negyedik részében a rengeteg fiatal alkotó szellemi műhelyeként szolgáló Tűzraktér áll a középpontban. December 10-én (19 és 21:30 órai kezdettel) és 11-én 15 órakor olyan különböző művészeti ágak találkoznak egymással, mint például a színház, a ruhatervezés, az új cirkusz és az animáció.

Az alkotók közt találjuk Erdei Ildikó kalaptervezőt is, akinek szeszélyes fejfedői, ruhái igazi fantáziaszülemények: öko-alapanyagokból készülnek, hordhatóak, mégis szinte önálló teremtményekké válnak. Ildikó kalapmodelljeinek tulajdonosai között egyébként megtalálható Jay Kay, a Jamiroquai kalapimádó frontembere, vagy épp Suzanne Vega énekesnő is, mostanában pedig minden szombaton az ő fejfedőit viseli az X-Faktor énekese, Takács Nikolas. Ezúttal egyébként nem csak kalapokat és fejdíszeket, hanem maszkokat, ruhákat és léggömb-reptette öltözékeket is tervez a Trafóban.

A Radikális Szabadidő Színház mellett a Taurin Csoporttal is találkozhatunk, amely az Alternatív Cirkusziskola tanulóiból alakult. A fiatal artistákból álló csapat izgalmas cirkuszszínházat csinál, darabjaikat a technikai tudás mellett a művészi igényesség jellemzi.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek