18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

2 perc alatt felvilágosíthatjuk a tiniket

Minden szülő életében eljön az a pillanat, amikor a gyermeke belép a pubertáskorba, és akarva-akaratlanul eljön a felvilágosítás ideje. Az a tapasztalat, hogy sok szülő félvállról veszi ezt a feladatot, pedig egyre többen vallják azt, hogy időben, okosan és részletesen kell beszélnünk magáról a szexualitásról is

Az AmazeOrg Youtube csatornáján olyan felvilágosító videókat találtunk, ahol vicces és tanulságos eseteken keresztül beszélnek a magáról a szexualitásról, pubertáskori problémákról. A videók 10-14 éves gyerekeknek készülnek, és számukra értelmezhető példákon szemléltetik ezeket a kérdésköröket. Olyanokról van szó, mint a testi változások - külön videó fiúknak és lányoknak-,  a menstruáció, a pattanások, randi, szerelem, a szex, önkielégítés, a pornó és a valóság, a beleegyezés kérdése, csupa olyan téma, amit nem feltétlenül könnyen vesz elő egy gyerek otthon. 

A legújabb videójuk megbirkózik a kölcsönös szexuális beleegyezés témájával: mit jelent a kölcsönösség, hogy ha beleegyezünk egyfajta szexuális tevékenységbe, az még nem jelenti azt, hogy másfajta szexuális tevékenységbe is beleegyeztünk. Szóba kerül az is, hogy ha valaki nem mond nemet, az még nem jelent igent, és az is, hogy a nemi erőszak SOHA nem az áldozat hibája, és ilyen esetben a nem az nem, és soha nem szabad igennek venni.

Nagyon fontos már időben megtanítani a világos nemre és igenre a  gyerekeinket ebben a témában, hiszen sajnos még mindig úgy látszik, hogy nagyon sok ember még mindig nem látja problémának a beleegyezés nélküli szexet, már ha csak Magyarországot nézzük is.

Lányos anyukák életében egyértelműen mérföldkő, amikor a pubertáskorba belépő lányát fel kell világosítania a menstruációról, és a testében ilyenkor történő változásokról. Ha a személyes tapasztalatok és élmények mellett szeretnénk nekik egy átfogóbb és letisztult képet mutatni a miértekről és a hogyanokról, akkor a következő videó is a segítségünkre lehet. 

Az internetnek a rengeteg jó tulajdonsága mellett, bizony vannak olyan sötét bugyrai is, amiktől nem véletlen féltjük a gyerekeinket. Előfordulhat, hogy a kíváncsiság hajtja őket, vagy esetleg felugró ablakok között akadhatnak pornóoldalakra. A következő videó arra mutat rá, hogy teljesen normális, ha ebben a korban érdeklődünk az emberi test, és a szexualitás iránt, de nagyon fontos tudnunk, hogy ezek a pornó filmek nem a valóságot mutatják, sőt, mint a filmek, ezek is megvannak rendezve, kreálva.

A videók angol nyelven vannak, de egyszerűen fogalmaznak benne, és az akcentus is érthető, plusz még a feliratot is be tudjuk kapcsolni, így nyugodtan megmutathatjuk a tinédzser gyerekünknek, megéri!

Oszd meg másokkal is!
Mustra