Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.
Kenyérben sütve még látványosabb, de kényelmes változatban is remek.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab kisebb, kovásszal készült rozskenyér
  • 2 darab camembert sajt
  • 1 ek. vaj
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcs) (lecsöpögtetve)
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csipet tárkony
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A cipó belsejét távolítsd el (később klassz zsemlemorzsa lehet belőle), majd mehet bele a sajt. Közepesen forró sütőben 15 perc alatt olvaszd fel. Közben a gyömölcsöket forgasd meg a lisztben és add a forró vajhoz. Ha áforgattad, mehet hozzá a bor és a fűszerek. Főzd 10 percen át fedő nélkül, majd tálald a tárkonnyal megszórt sajt mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek