A camembert sajtot borító fehér réteg olyan penész, amit a sajtrajongók lelkesen el is fogyasztanak. De jól teszik?
Aludttejet, főleg véletlenül, nem is olyan nehéz csinálni, de jó penészes sajtot készíteni annál bonyolultabb…
Nem kell nyáron komoly ebéd vagy vacsora, dobj a grillre egy darab camembert sajtot, felezd el és készíts belőle menő szendvicset napon szárított sonkaszeletekkel. Ha egy adag dinnyét vagy langyos, fűszeres barackos ragut is teszel bele, még izgalmasabb lesz.
Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.
Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.
A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!
Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.
Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.
Ki tudod találni, melyik regényre gondoltunk a kvízben? Tedd próbára magad!
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.