Őrizd meg a narancs héját és kandírozd, segítünk!

Az elkészült narancshéjat később süteményekben, csokiba mártva, a délutáni tejeskávéd mellett vagy egy jó forró gesztenyekrémleves tetején érdemes megkóstolnod.

Pillanatok alatt elfogy.
Pillanatok alatt elfogy.Moussa81

Hozzávalók

  • 50 deka bionarancs héja felcsíkozva (a fehér része nélkül)
  • 1 kiló cukor
  • 2 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd a narancshéjakat hideg vízbe egy napra, majd főzz 2 liter vízből és cukorból cukorszirupot. Amikor elkészült, tedd bele a héjakat és főzd üvegesre a darabokat. Ha elkészültek, szárítsd meg őket egy rácson, és ha szeretnéd, mártsd őket étkcsokiba. Ha különleges gasztroajándékot készítenél, egy kevés tejszínnel és matchaporral elkevert fehér csokiba mártsd a darabokat.

Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek