Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.
A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

A körethez

  • 80 deka édesburgonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab bionarancs héja és néhány csepp leve
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál mascarpone

A kacsához

  • 2 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyához főzd meg a felkockázott batátákat, majd ha lecsöpögtetted, pürésítsd és alaposan dolgozd el a többi hozzávalóval, majd tedd félre. 

A kacsacombokat irdald be, majd alaposan sózd és borsozd, ezután fektesd őket tepsire, alul a bőrös rész legyen. Először nagyon magas (220-240) fokon süsd 15 percig, majd vedd lejjebb a hőfokot 150 fokra, és legalább 1,5-2 órát süsd. Több személyre duplázd vagy triplázd a mennyiségeket, ha pedig tovább fűszereznéd, egy kevés rozmaringgal ízesítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek