Utálom az anyádat - Amit sose mondj egy férfinak

Elveszel feleségül? Ez az egyik olyan kérdés, amit semmiképp se tegyél fel a pasidnak, ha jót akarsz. Az sem árt, ha nem szidod az anyját, és nem kritizálod úton-útfélen az öltözködését és a súlyát.

Legyen szó friss vagy többéves kapcsolatról, vannak bizonyos mondatok, amelyeknek a kimondását kivétel nélkül kétszer is meg kell gondolnunk, ha férfival van dolgunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk önmagunk és ne mondhatnánk ki azt, ami a szívünket nyomja, de nem árt, ha mindezt úgy tesszük, hogy odafigyelünk a tálalásra. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy nem sérted meg és nem fog totál hülyének nézni, a StyleCaster szerint a következő mondatok ne hagyják el a szádat.

1. Elveszel feleségül?

Ha már jó ideje együtt vagy a fiúval és úgy érzed, kész vagy a házasságra, a finom célzásokkal semmi gond. Még azzal sem, ha őszintén elmondod neki, hogy ő az egyetlen ember, akivel el tudod képzelni az életed. De az, hogy nyíltan nekiszegezed a kérdést, sosem szerencsés.

2. Terhes vagyok.

Ez a mondat egyáltalán nem vicces, ha csak tényleg nem vagy terhes. Ha az vagy, természetesen nyugodtan oszd meg vele a hírt – a reakcióból sok minden kiderül. Taktikázni, a férfit csapdába ejteni ezzel a mondattal sosem ildomos, humorizálni vele pedig végképp nem.

3. Megcsaltalak.

Az, hogy egy férfival közlöd, megcsaltad, semmilyen körülmények között nem elfogadható, a félrelépés meg pláne. Inkább ne csináld, úgy könnyebb lesz neked is.

4. Hú, de jól néz ki a haverod!

Gondolj csak bele, te mennyire örülnél neki, ha a pasid azzal jönne, hogy milyen formás a legjobb barátnőd. Még ha maga Brad Pitt is a legjobb barátja, akkor se érdekeljen.

5. Mennyit keresel?

Ez a kérdés az egyik legkiábrándítóbb az összes közül: tapintatlan, és csak azt éred el vele, hogy pofátlannak fog tartani. Az persze természetes, hogy érdekel a munkája, és minél többet meg akarsz róla tudni, de a keresetéhez legfeljebb akkor lehet közöd, ha házasodni készültök és közös kasszát terveztek.

6. Hány nővel feküdtél le?

Már csak amiatt sem érdemes ezt a dolgot firtatni, mert a végén még olyan számot hallasz, ami cseppet sem lesz az ínyedre. Tényleg annyira tudni akarod, hogy hány trófeája van? Na ugye.

7. Utálom az anyádat!

Bármilyen negatív megnyilatkozás a fiúd anyjáról – akár 2 hete, akár 2 éve vagytok együtt – a lehető legnagyobb tabu. Legyen bármennyire is neurotikus, idegesítő és kritikus, mégiscsak az anyja – sok férfi számára pedig az anya az ideál, sokan hozzá hasonló nőt keresnek.

8. Úgy öltözöl, mint a nagyapám.

Hidd el, te sem akarnád hallani, hogy úgy nézel ki, mint a nagyanyja. Még ha úgy is érzed, hogy nagyon divatjamúlt az öltözködése, inkább vidd el vásárolni, mint hogy nyíltan a szemébe mondd: nevetségesen fest.

9. Kezdesz elhízni.

Az előbbi ponthoz hasonlóan ezt is jobb, ha mellőzöd: inkább vesd fel, hogy menjetek el együtt sportolni, mint hogy a kritikus megjegyzéseiddel végleg elmérgesítsd a kapcsolatot.

10. Az exem is ezt csinálta.

Semmiképp se hasonlítgasd a volt pasijaidhoz a jelenlegit, mert ezzel csak elbizonytalanítod. Ha mégis ilyen érzésed van, mondd el a barátnődnek vagy az anyukádnak, de semmiképp se neki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra