Maximum négy centiméterrel növelhető a férfiasság

A plasztikai sebészet ma már jól ismert műfaj, a köztudatba rég befészkelte magát a mesterséges mell, a feltöltött ajak vagy éppen a zsírleszívás jelensége, nem úgy az intim zónák – a kisajak vagy éppen a szeméremdomb – plasztikája. Dr. Sashegyi Mihállyal, az Adler-Med Plasztikai Sebészet plasztikai sebészével beszélgettünk trendről, tabukról és a beavatkozásokról.

Az intimplasztika területén belül mi mindenre kínálhat megoldást a plasztikai sebészet?

Alapvetően két fő irányt különböztethetünk meg, a külső, illetve a belső nemi szervek plasztikáját. A belső beavatkozások közé tartozik a szűzhártya-plasztika, vagyis a szűzhártya helyreállítása, a hüvelyszűkítés és a G-pont feltöltés. Külső beavatkozások során a kisajak és a szeméremdomb plasztikai korrekciójára van lehetőség.

Mellplasztika, orrszabászat, ajakfeltöltés: az ember szótárában nem ismeretlenek a fogalmak, ellentétben a G-pont feltöltéssel vagy a kisajak-plasztikával, melyekről semmit, vagy csak nagyon keveset lehet tudni. Ezek a beavatkozások mikor kerültek be a magyar szépségszobrászok repertoárjába?

A G-pont feltöltéssel körülbelül egy éve, a kisajak-plasztikával régóta foglalkozunk. Ma már ismert technikák ezek, hozzá kell tennem, egyáltalán nem elterjedt beavatkozásokról van szó. Jómagam ritkábban végzek ilyen műtéteket.

Vagyis az intimzónák átszabása nem mindennapos?

Olyan problémák orvosolásáról van szó, amik mindig is voltak, csak a nagyközönséghez nem jutottak el. Az információáramlás átalakulása óta felkapott téma ez, a média számára pikáns terület. Gondoljon csak bele, mellnagyobbítás már a 90-es évek előtt is létezett, csak nem volt vele tele a sajtó. Nem beszéltek róla, tabunak számított.

Miért dönt valaki a G-pont feltöltés mellett?

A beavatkozás következtében fokozódik, intenzívebbé válik a szexuális élmény, könnyebb lehet eljutni a csúcsra, ám idehaza nem túl gyakori ez a fajta műtét, inkább Amerikában elterjedt.

Fotó: Manuel Cacciatori
Fotó: Manuel Cacciatori

Pontosan mi történik ilyenkor?

A G-pont felöltést egy nőgyógyász közreműködésével végezzük el. A szakember feltárja és megjelöli a G-pont pontos helyét, és csak ezt követően kerülhet sor a töltőanyag befecskendezésére. Az alkalmazott töltőanyag mennyisége 1-2 ml, amitől a hüvelyfal kiemelkedik. Az eljárás mindössze 20-30 percet vesz igénybe. Fontos hozzátenni,  hogy nem minden nőnél domináns a hüvelyi érzékenység, vannak nők, akik nem tudják kitapintani a G-pontjukat, a beavatkozás ebben az esetben értelmetlenné válik.

Meddig tart a töltőanyag hatása?

A beavatkozás során hosszú felszívódású anyagot használunk, ezek tartóssága 1-2 év közé tehető.

Aztán újra jöhet a feltöltés?

Az újratöltésnek nincs akadálya, megismételhető a beavatkozás, amennyiben beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Milyenek a visszajelzések?

Egyértelműen pozitívak. A feltöltés után intezívebb az élmény, illetve rövidülhet az orgazmusig történő eljutáshoz szükséges idő.

Keresd a G-pontod!

A G-pontot megtalálni nem könnyű, de nem is lehetetlen, mindössze némi türelemre és időre van szükség. A hüvely hasi oldalán, körülbelül 2-5 cm-re található. Ez a terület kicsit érdesebb, mint a környezete, olyan, akár egy kis szivacs, mérete borsónyi, ám izgalom hatására megduzzad, így könnyebben megtalálható. Nagyjából a fanszőrzettel egy vonalban van, és a hasfal befelé nyomkodása is segít a nyomozásban. A harmincasok számára jó hír, hogy 30 év felett a hüvely fala kissé elvékonyodik, így könnyebb rábukkanni a nevezett területre. Ha egy órát képzelünk el a hüvelyedben, akkor az óramutató 11 és 1 órai állása között találhatunk rá.

Miért lehet szüksége valakinek a kisajak /kisajkak korrekciójára?

Ennek oka legtöbbször egészségügyi probléma, sok esetben nagy az aszimmetria a két kisajak között, megesik, hogy az egyik kétszer, háromszor nagyobb, mint a másik. Ez nagyon kellemetlen is lehet, becsapódhat a hüvelybemenetbe, és a közösülés ettől fájdalmassá válik, akár be is vérezhet.

Mi történik a beavatkozáskor?

Helyi érzéstelenítés mellett egy ék alakú területet távolítunk el a kisajakból. Mivel a terület vérellátása jó, hamar gyógyul a heg, a szerv érzékenysége pedig semmit sem változik.

Mennyire gyakori, hogy pusztán esztétikai okokból szeretné valaki átszabatni kisajkait?

Egyáltalán nem jellemző, a legtöbb beavatkozásnak komoly egészségügyi okai vannak, olyanok, amikkel nehéz együtt élni, de ma már nem is kell. A kisajakműtétek alacsony száma azzal is magyarázható, hogy az ilyen jellegű beavatkozások végrehajtására nemcsak a plasztikai sebésznek, de a nőgyógyászoknak is jogosítványuk van, vagyis sok esetben a műtéteket ők végzik el. De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a szégyenérzet, a szemérmesség az, ami sokakat visszatart.

Úgy gondolja, vannak, akik nem elégedettek a természet adta formákkal, és az intim zóna kapcsán is felmerül a változtatás igénye?

Ha felmerül az igény, akkor tájékozódni kell a lehetőségekről, és amennyiben az elhatározás eléggé szilárd, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, és tanácsot kérni. A lehetőségek és az adottságok, valamint a tanácsadás során megismert körülmények tudatában lehet megfontolt döntést hozni a beavatkozás mellett vagy ellenében.

A kisajak után miért szorulhat plasztikára a szeméremdomb?

Jellemzően teltebb nőknél fordul elő, hogy a bőr alatti zsírszövet miatt ez a terület erősebben kiemelkedik, ezt a problémát zsírleszívással orvosolhatja a szakember. A beavatkozás fokozott odafigyelést igényel, ugyanis ezen a területen halad keresztül egy ideg amit, ha megsértünk, kellemetlen következménye lehet. Korrekcióra lehet szükség abban az esetben is, ha valaki túl sokat fogy, és a bőre megereszkedik.

Az erősebbik nem számára milyen lehetőségeket kínál az intimplasztika?

A férfiak esetében a péniszhosszabbítás az egyik legfrekventáltabb beavatkozás. A műtéttel a hímvessző hossza maximum 4 centiméterrel növelhető. Ezt a méretet legtöbbször úgy érik el, hogy a szeméremcsont körüli zsírszövetet leszívják, ennek köszönhetően optikailag megnő a férfiasság. De a férfi intimplasztika közé sorolható az is, ha valaki egy rosszindulatú daganat eltávolítása után hereimplantátumra szorul, illetve implantátumot erekciós problémák kezelésére is alkalmazhatnak. E műtéti típusokat Magyarországon leginkább urológusok végzik.

Plasztikai sebészként volt-e példa arra, hogy valakit lebeszélt a beavatkozásról?

Igen, volt, és van rá példa, ugyanis időnként a páciens által kért beavatkozás rizikótényezői meghaladják a vállalható mértéket, illetve előnytelenül változtathatják a végeredményként látott képet. Fontosnak tartom, hogy a szakember mindig józan szakmai érvek alapján javasoljon, vagy időnként ellenjavalljon egy-egy beavatkozást, és ne hagyja, hogy véleményalkotását, döntését anyagi, vagy egyéb tényezők befolyásolják.

Köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget Dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebésznek!

Címlapfotó: Materials Aart

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek