A női egyenjogúság több szexszel jár

Egy amerikai tanulmány szerint az emberek többet szexelnek azokban az országokban, ahol nagyobb a nemek közti egyenlőség. Szóval a férfiak is jobban teszik, ha közbenjárnak az ügy érdekében.

Az Amerikai Pszichológiai Szövetség egyik új tanulmánya szerint az emberek többet szexelnek azokban az országokban, ahol nagyobb a nemek közti egyenlőség - írja a Nerve.com. A  felmérés, amelyet 37 ország 300 ezer párjának körében végeztek, a „szex gazdaságtanán” alapszik. Ez az elmélet a szexet valutaként kezeli és kínálatra, illetve keresletre osztja fel a terepet.

Ha egy nőnek nincs más lehetősége, a szex értékét srófolja fel

Amióta a férfiak általában jobban igénylik a szexet, mint a nők, a szex sokkal értékesebb eszköz a nők, mint a férfiak számára. Más szóval: a nők képesek úgy használni a szexet az előrejutásuk érdekében, ahogy a férfiak nem. Egy elnyomó társadalomban sokszor csak a szex a nő egyetlen eszköze, amely így jóval értékesebbé válik. Ha viszont sok más módon is van lehetősége előrejutni – például egyetemre mehet, vagy éppen rockbandát alapíthat – a szex árfolyama csökken.

Ahogy a tanulmány szerzője fogalmaz: „Ha a nőnek nincs sok lehetősége az önálló pénzkeresetre, kénytelen a szex értékét felsrófolni olyan magasra, amennyire csak lehet. Ha nincs más lehetősége, a szex az egyetlen dolog, amit fel tud ajánlani”. Szóval a feminizmus csak nyereséggel járhat mindkét fél számára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek