Aki sokat maszturbál, könnyebb rábeszélni az óvszerre

Amerikában nyolcszáz fiatal részvételével készült az első olyan felmérés, amit országos szinten is reprezentatívnak mondanak.

Az Indianapolisi Egyetem egyik kutatója, Dr. Cynthia Robbins vezette azt a kutatást, amely nyolcszáz fős mintán vizsgálta az amerikai fiatalok maszturbálási szokásait. Az anyagot még 2009-ben vették föl a szexuális viselkedést és szokásokat vizsgáló nagyszabású kutatás alkalmával, Robbins ezek közül választotta ki 14-17 éves alanyok válaszait.

Az elemzés érdekes összefüggésekre mutatott rá a rendszeres maszturbálás és a szexuális szokások között. Azok a fiúk például, akik önkielégítést végeztek, nagyobb eséllyel használtak a közösüléshez óvszert - ellentétben a lányokkal, akiknél ez a korreláció nem állt fönn.

A maszturbáció és a rendszeres szexuális élet közötti összefüggés viszont mindkét nemnél ugyanolyan mértékben mutatkozott. Robbins kiemeli, hogy a lányok alacsonyabb aránya nem tükrözi feltétlenül a valóságot, egyszerűen csak azt jelzi, hogy az önkielégítést övező stigmatizáció még mindig erős szégyenérzetet kelt a fiatalokban.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.