A nők egyre kicsapongóbbak

A promiszkuitás ma már nem férfiprivilégium, a nők is felveszik a versenyt, a szexuális kielégülés helyett azonban sokan csak így akarnak társat találni.

A Durex egy felméréséből kiderül, hogy Új-Zélandon a legléhábbak a nők, átlagosan 20,3 szexpartnert vallanak be, míg a világátlag 7,3. Sem a terhesség, sem a szexuális úton terjedő betegségek nem tántorítják el őket a szextől.

A statisztikai adatokat igazolja azt a megfigyelés is, miszerint a fiatal lányokra egyre jellemzőbb a promiszkuis viselkedés, a jelenség indoka pedig nem a szexuális éhség, valamiért szükségét érzik annak, hogy a fiúkkal rivalizáljanak - olvasható az nzherald oldalán.

Az egyéjszakás kapcsolatokban otthonosan mozognak, azokkal is ágyba bújnak, akit egyáltalán nem ismernek - a lányok pedig igyekeznek lépést tartani a fiúkkal, szexben is olyanok akarnak lenni, mint ők. Felmérések mutatják, sok tinédzser lány azt se tudja megmondani, hogy pontosan kivel is szexelt előző éjszaka.

Fotó: Matthew Romack
Fotó: Matthew Romack

Szakértők szerint a jelenség azonban nemcsak a tinikre jellemző, nagyon sok, a harmincas éveiben levő nő érzi úgy, hogy a férfit úgy tudja megszerezni, ha szexuálisan többet kínál. A tinilányokhoz hasonlóan ők is hamar ágyba bújnak az illető férfival, legtöbbször anélkül, hogy ismernék, vagy tudnák, van esély a kapcsolatra. Előbb tárulkoznak ki szexuálisan, minthogy tisztában lennének azzal: emocionálisan is rábízhatják magukat a másikra. Sajnos sok nő pont így szerez sebeket, az egyéjszakás kalandból ugyanis az esetek többségében semmi nem lesz. A jelenség hatására egyre több szakértő érzi égető szükségét a nőket támogató kampányoknak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek