A klasszikus karácsonyi díszeknek igenis ott a helyük az otthonodban

A karácsony meghitt, gyönyörű és varázslatos. Épp úgy, ahogy télen a természet, amelynek árnyalatai nem véletlenül lettek a klasszikus karácsonyi dekoráció domináns alapszínei.

A zöld, a piros és a fehér különböző tónusai, a csillogó ezüst és arany a természetben is megtalálható, ezért érdemes ragaszkodni ezekhez a színekhez, hogy igazán meleg, és tradicionális legyen az otthonod az ünnepek alatt. Hogy hogyan? Ezeket az alapszíneket együtt is használhatod, de nagyon jól kombinálhatóak más-más árnyalatokkal is - így akár évről-évre megújíthatod a karácsonyi dekorációt anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod miatta.

Arra azonban érdemes ügyelned, hogy 3-4 színnél soha ne használj többet egyszerre a karácsonyfán és a többi karácsonyi dekorációban, hiszen csak ily módon lehet egységes és harmonikus az összkép. Ez nem azt jelenti, hogy ezeket az alapszíneket ne használhatnád különböző árnyalatokban egyszerre, vagy ne egészíthetnéd ki a fémes árnyalatokat például, a most olyan divatos rose gold dal. De mindenképp ügyelj rá, hogy a színpalettád letisztult és egységes maradjon!

Stile Interio
Stile Interio

Emellett persze azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy otthonod falai, illetve berendezése milyen színekben pompáznak, és megpróbálni ezekhez igazítani a karácsonyi dekorációt még akkor is, ha csak pár hétig lesznek elől a díszek.

De lássuk is, milyen alapszínekből érdemes válogatnod, és azokat milyen további színekkel és formákkal érdemes kombinálnod.

Piros

A piros és annak különböző árnyalatai, az egyik legnépszerűbb színcsaládként ismertek az ünnepek idején. Igazi klasszikus, amivel nehéz mellélőni. Meleg, és erőteljes szín, amire a karácsonyfa zöldje még inkább ráerősít, hiszen komplementer párokat alkotnak egymással. Jól mennek hozzá a fehér, a zöld, a kék, a natúr-, és a fémesen csillogó árnyalatok is. Ha ezt választod alapszínnek, a Mikulás, rénszarvas, és mézeskalács figurák szinte kötelező elemei lesznek az idei dekorációdnak.

Stile Interio
Stile Interio

Zöld

A zöld szín elsőre talán furcsának tűnhet, hiszen maga a karácsonyfa is zöld, de ahogy már említettük, nagyon jól mutat a piros mellett, de kékkel, lilával és arannyal is izgalmas kombinációt alkothat.

Ha igazán bevállalós vagy, idén maximum a saját árnyalataival, fehérrel és némi ezüstös vagy aranyos csillogással egészíted ki, üvegdísz, szalag, vagy az elmaradhatatlan csúcsdísz formájában.

Stile Interio
Stile Interio

Fehér

A fehér szín a téli tájat juttatja eszünkbe, ezért érdemes lehet törtfehérekkel párosítanod. Natúr árnyalatokkal keverve skandináv, ezüsttel modern minimalista, míg arannyal kombinálva klasszikusan elegáns stílust hozhatsz létre a segítségével. De, ha valami kevésbé letisztult és egységes hangulatra vágynál idén, mégis megmaradnál a természetes vonalon, keverd élénkpirossal, vagy sötétvörössel, mélyzöldekkel és natúr árnyalatokkal, valamint különbözó anyagokkal, tárgyakkal. Jöhetnek a tobozok, faágak, bogyók, a szarvasok és manófigurák.

Stile Interio

Arany és ezüst

Ezek a csillogó, fémes árnyalatok ünnepélyes hangulatot kölcsönöznek az enteriőröknek, és gyakorlatilag bármilyen színnel jól mutatnak. Még egymással is! Igaz, sokan félnek attól, hogy együttesen használják őket, pedig nagyon elegáns lehet az összkép általuk.

Érdemes a fehér és kék, különböző árnyalatait használni melléjük, és persze rengeteg égősort, gyertyát. Ha igazán jégvarázsos téli hangulatot szeretnél az otthonodba, használj minél több üveg-, és fém díszt, na és persze a jégcsap és hópehely motívumokról se feledkezz meg!

További klasszikus dekorációkért és más karácsonyi termékekért látogass el a Stile Interio oldalára!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek