Próbáld ki a városszépítést - és nyerj!

Újpesten, az Elem utcában hosszan fut a föld felett egy szürke, távhővezeték-pár. Nem éppen az a fajta látványosság, amit meg szeretnénk mutatni egy Budapestre látogató turistának. De most itt a soha vissza nem térő alkalom - széppé lehet varázsolni az egyhangú, fémes felületeket! A csövek tulajdonosa, a FŐTÁV ugyanis nyílt pályázatot hirdet a vezetékek kipingálására. A versenyen bárki elindulhat a kreatív elképzeléseivel. De azok között is ajándékot sorsolnak, akik csupán szavaznak mások grafikai terveire. Veszíteni való nincsen, nyerni viszont lehet - miért ne vágnál bele te is?

A játékba rendkívül egyszerűen be lehet kapcsolódni. A pályázat a FŐTÁV honlapjáról és Facebook oldaláról is elérhető. Először el kell fogadni a játékszabályzatot és az adatvédelmi nyilatkozatot, majd következik egy rövid regisztráció, és már bele is lehet vágni a tervezgetésbe! A játékhoz külön applikáció készült, benne egy rajzprogrammal, amivel a kezdő, lelkes csőszínesítők is könnyen elboldogulnak. A rutinosabbak pedig akár saját szoftverrel is dolgozhatnak, és a végén csak a kész designt töltik fel. Aki pedig szavazni szeretne a már beérkezett pályaművekre, szintén az applikáción belül teheti meg.

A szakmai zsűri a legtöbb szavazatot kapott 50 versenyzőből választja ki a nyerteseket. Az első – azon túl, hogy az ő tervei alapján festik ki a csövet – egy MacBook Air, a második és harmadik helyezett pedig egy-egy 16GB-os iPhone 5C boldog tulajdonosa lehet. A legtöbb like-ot kapott induló különdíjasként szintén egy iPhone 5C-vel lehet gazdagabb. A szavazók között pedig egy iPodnanot sorsol ki a FŐTÁV.

A pályaműveket (fejenként maximum 10 db-ot) augusztus 18. és szeptember 15. között lehet feltölteni. Ezalatt az idő alatt a FŐTÁV rendszeresen posztolni fog a Facebook oldalán a játék állásáról, továbbá szép és érdekes street art kezdeményezésekről, alkotásokról.

A nyertes tervet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja fogja megvalósítani. A csoport tagjai már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek