Karácsony rohanás nélkül

Egy különleges esemény a Bazilikánál a nyugalom szigete lehet a karácsonyi őrületben.

Mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor az ünnepek előtt az ajándékvásárlás - ünnepi menü - "szívesen" látott rokonok jelentette körforgásban kezdünk a nyári szabadság gondolatával játszani. Pedig tudjuk, hogy a karácsonynak pont nem erről kellene szólnia.

Tökéletes helyszínt kínál a Bazilika tövében megrendezésre kerülő Adventi Ünnep elnevezésű vásár arra, hogy kizökkenjünk a mókuskerékből, és igyunk egy finom forralt bort. A bögrénken szürcsölés közben elolvashatjuk a VinCE bormagazin által legjobbnak ítélt forralt bor receptjét, hogy az otthoniakat vagy barátainkat megörvendeztessük vele.

Ha mozogni támad kedvünk, könnyen korcsolyázhatunk egyet. Szülőknek külön öröm, hogy gyermekünk mindezt ingyen teheti, vagy akár meg is tanulhat a jégen siklani. Ezalatt mi kiváló, egyedi magyar kézműves ajándékok között válogathatunk, vagy megcsodálhatjuk Szőke Gábor Miklós installációit. A művész több mint 50 db egyedi karácsonyfából álló, hatalmas, elterülő fenyőerdő-kompozíciót alkot a Szent István téren egy hónapon keresztül az ünnepek alatt.

Ha a bor után megéheztünk, december 14-16. között a gourmet hétvégén igazi ínyencfalatokat is megkóstolhatunk. Vezető hazai séfek, mint Bereznay Tamás, Horváth Eszter vagy Havas Dóra által a helyszínen készített finomságok hozhatnak újat a megszokott ünnepi ízvilágba.

Amennyiben mindezek mellett még mindig nem hangolódtunk rá kellőképpen az ünnepek és a vásár különleges hangulatára, az utcazenészek, a gólyalábasok és az egyedülálló fényfestés minden este garantáltan kizökkentenek bennünket a hétköznapok őrlő rutinjából.

www.adventiunnep.hu

Kövesd az Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook oldalt!
Oszd meg másokkal is!
Mustra