Zöld programok az idei Gyerek szigeten

A Telekom „hello holnap! liget” névre keresztelt több mint 400nm-es területen környezettudatos játékokkal, vetélkedővel, illetve ebben a témában nyújtott élményekkel várja a kicsiket az idei Gyerek Szigeten. Játékos programok, feladatok és kiállítás az újrahasznosítás és az újraalkotás szellemében.

2012. június 2- ától ismét a gyerekek veszik birtokba az Óbudai Hajógyári Szigetet, ahol négy hétvégén át várják a látogatókat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénysorozatán, a Gyerek Szigeten.  A Telekom az idén, a szokásos magneta színek helyett kizöldül, és a fenntartható fejlődés, illetve földünk védelme iránti elkötelezettségének jegyében, hello holnap! liget néven 400 nm-es területen nyújt izgalmas, játékos programokat, szórakoztató élményeket  a gyerekeknek.  A hello holnap! liget programjainak célja, hogy a vállalat ily módon is felhívja a felnövő generáció figyelmét környezetünk értékeire, védelmére, és arra, hogy az élhető környezetért mindenki tehet, kortól függetlenül.

A hello holnap! liget különböző programhelyszíneit egy-egy valódi mesefával jelölik a szervezők. A Pillepalack fa, a Textilfa, az Üvegfa alatt, és a Papírbarlangban az újrahasznosítás jegyében készíthetnek a gyerekek játékokat, használati- és dísztárgyakat.  A kézműves programok hétvégéről- hétvégére tartogatnak meglepetéseket: június 9. és 10-én, a Gumi workshopon az újraalkotás művészetét mutatják be a program vezetői, különleges ékszereket, állatfigurákat, mozaikokat készítenek a gyerek bevonásával. A gyerekek által készített rajzokból, festményekből pedig Üzenj a holnapnak! címmel rendeznek kiállítást, amely folyamatosan bővül és látogatható a Gyerek Szigeten.

Az Ökobábjáték helyszínén minden hétvégén a LIM-LOM mese című interaktív bábelőadást nézhetik meg a gyerekek, ahol mesés környezetbe helyezve ismerhetik meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát és jelentőségét. Az idén sem maradhat el a népszerű Ki mit tud?, amelyre az Öko Színpadon délutánonként  jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű gyerekek, és megmutathatják ének-vers vagy tánctudásukat.

Azok a gyerekek, akik a hello holnap! liget valamennyi programján részt vesznek, saját virágpalántával térhetnek haza. A vállalkozó kedvűek pedig kreatív virágládákat alkothatnak, amelyet beültethetnek színes virágokkal. A gyerekek által készített virágládákat a Telekom egy idősek otthonának adományozza majd.

A Telekom kínálatából a Gyerek Szigeten sem hiányozhat a világháló, hiszen ott parkol a Telekom Internetkamion, amely 14 munkaállomással várja az internetezni vágyókat. A kamionban élő IPTV bemutató lesz.

A hello holnap! ligetben nem feledkeznek meg azokról a gyerekekről sem, akik nem tehetik meg, hogy ott legyenek a programokon, ezúttal a beteg kisgyerekeknek szeretnének segíteni. "Jótékony játékok!" címmel ismét meghirdetik a használt játékgyűjtő akciót, A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtik, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyerekekkel.  A felajánlások közvetlenül a gyerekekhez jutnak majd el.

A részletes programokról a www.gyereksziget.hu vagy a hello holnap! Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra