Olcsóbb lesz a legfontosabb húsvéti alapanyag, de ha nem sietsz, elkapkodják előled

GettyImages-667249234

Az ünnep miatt nagyobb lesz a kereslet tojásra, mégis olcsóbban vehetjük meg, mint egy évvel ezelőtt, de jobb, ha sietünk a vásárlással.

Ebből az alapanyagból megszokotthoz képest 23-30 százalékos forgalomnövekedéssel lehet számolni. Emiatt a magyar beszerzés mellett bizonyos fokú importra is szükség van – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Pákozdi Tamás, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke.

Jelenleg a tojás ára kedvezően alakul, mivel az árstop kivezetése után bevezetett új rendelkezés szerint a nagyobb áruházakban beszerzési áron kell eladni ezt, emellett akciózni is kötelező számukra.

Hazai és külföldi tojások is lesznek az áruházak polcain húsvétkor
Hazai és külföldi tojások is lesznek az áruházak polcain húsvétkorGregory Adams / Getty Images Hungary

Az árat az is alakítja, hogy az elmúlt évben a takarmány és az energia ára is visszaesett, így a már jó ideje kialakult árak érvényesek. Viszont a kereslet is nő erre az alapanyagra, ezt pedig külföldről behozott termékkel szükséges pótolni. Az Európai Unió nyitott piacában szabadon áramlik a tojás az országok között, így ahol van készletfelesleg ebből, az megtalálja a helyét.

Amennyiben tehát szeretnénk, hogy magyar tojás kerüljön a húsvéti asztalra, úgy érdemes sietni a boltokba, mivel elképzelhető, hogy a végén már csak az import marad a polcokon.

Ha érdekel, hogyan döntött Guinness-rekordot egy tojás, olvasd el ezt a cikkünket

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek