Húsvéti kalandozás kicsiknek és nagyoknak: ide menj kirándulni a tavaszi szünetben

GettyImages-1171438011

A húsvéti időszak a tavaszi szünettel kiváló lehetőséget ad arra, hogy minőségi időt tölthessünk egymással, és elmenjünk egy családi kirándulásra.

Használd ki a húsvét miatti négynapos szünetet, kapd fel kicsi családodat, és vessétek bele magatokat a természetközeli élmények kiaknázásába! Ha te is már tűkön ülve vártad, hogy vége legyen a télnek, és fénnyel teljenek meg a nappalok, illattal pedig a levegő, akkor ragadd meg a lehetőséget, és vegyétek nyakatokba az erdőt. Mondani se kell, mennyi jótékony hatása van a közös kirándulásoknak: a friss levegő és mozgás jó a testnek és a léleknek is, ráadásul a természet megkedveltetésével környezettudatosabbakká is nevelhetjük csemetéinket. Ezt az öt helyet javasoljuk idén tavaszra, kisebb és nagyobb gyerekek számára, Budapesten és azon kívül.

1. Budapest, Macis erdei játszótér

Pár éve újították fel Budapest II. kerületének erdei játszóterét, amelyet a játszótér ékkövéről, az emblematikus maciszoborról neveztek el. A pihenőhely az egész család számára nagyszerű lehetőségekkel szolgál, ugyanis a változatos játékszereken kívül tűzrakó helyek és pados asztalok is találhatók, sőt, még ivóvíznyerési lehetőség is van, így a játékban kimelegedett gyerekek könnyen olthatják szomjukat. Több séta- és túraútvonal is kapcsolódik a játszótérhez, így a hagyományosabb kirándulásoknak is teret ad a hely. Tömegközlekedéssel, kerékpárral és autóval is megközelíthető.

2. Budapest, Anna-rét

Nem lehet kihagyni a Normafát, ha már budapesti kirándulási lehetőségekről van szó. Az Anna-rét többhektáros területén remek játszótér található, illetve pados asztalok és tűzrakó helyek is. Kiváló piknikezőlehetőséget nyújt ez a tágas rét, hiszen mindenki elfér rajta, nem kell egymás nyakába sem lihegni, általában nem gyűlik össze akkora tömeg. Ha pedig a gyerekek már megunták az Anna-rétet, a környéken sétatávolságon belül van egy másik játszótér is a libegővel szemben, no meg ott van maga a libegő is, aminél nagyobb kalandot gyerekszemmel nehéz találni. A kilátóba is könnyen fel lehet sétálni, illetve a gyermekvasút is a közelben van. Előnye, hogy több helyen is ingyenes mellékhelyiség vehető igénybe.

A húsvéti időszak nagyszerű lehetőséget ad a tavaszi szünettel arra, hogy kiránduljunk egy jót a gyerekekkel
A húsvéti időszak nagyszerű lehetőséget ad a tavaszi szünettel arra, hogy kiránduljunk egy jót a gyerekekkelMarko Geber / Getty Images Hungary

3. Visegrádi bobpálya

Ha a gyerekek nem kifejezetten türelmes túrázók, és a játszóterezést is „kinőtték”, akkor érdemesebb egy kicsit hajmeresztőbb programra vinni őket, ami még mindig megadja a természet közelségének élményét. Az adrenalin és a biztonságos szórakozás egyvelegét nyújtja a visegrádi bobpálya. Két pályát lehet kipróbálni, az alpesi bobot és a nyári bobot. Akinek pedig már teljesen felborzolta haját a süvítő szél, a menetek után beülhet a büfébe, ahol degeszre tömheti magát a kalandos bobozó. Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is különleges élményt jelenthet.

4. Lillafüred

Változatosan élménygazdag kikapcsolódási lehetőségeket nyújt Lillafüred, amelyek nemcsak a gyerekek, de a szülők figyelmét is leköthetik. Lillafüredet az 1890-es évek elején nyilvánították üdülőteleppé, így ez nem is csoda. A Hámori-tó önmagában is gyönyörű, de a partjára épült Palota szállóval igazán mesekönyvbe illő képet fest. A közelében található Magyarország legmagasabb vízesése, a Lillafüredi-vízesés, amelynek aljától pár lépésnyire nyílik az Anna-barlang. Járataiban vezetett túrákat tartanak, ahol korlátok, lépcsők és egyenletes sétautak könnyítik meg az odalátogatók dolgát. Ha ez még mind nem lenne elég, erdei kisvasút és kalandpark is van a közelben.

Lillafüred mesébe illő látványát a vízesésnek is köszönheti
Lillafüred mesébe illő látványát a vízesésnek is köszönhetiLaszlo Szirtesi / Getty Images Hungary

5. Rám-szakadék

A Rám-szakadék vulkáni eredetű szurdokvölgy, amely a határaikat feszegetni vágyó családok számára alkalmas, ahol már nagyobbak a gyerekek. Ez Magyarország egyik legnehezebben járható jelzett turistaútja, így csak idősebb gyerekekkel érdemes nekivágni ennek a gyönyörű és izgalmas kirándulásnak. Mielőtt elindulnál, alaposan tájékozódj arról, milyen időjárási körülmények között biztonságos ez a túra, ugyanis balesetveszélyes helyről van szó. Ha azonban minden körülmény megfelelő, akkor varázslatos látványt és élményt nyújthat ez a szurdokséta.

A természet gyönyörű és lélekemelő, használd ki a húsvéti időszakot egy kis kirándulásra te is. Töltsetek minőségi időt a gyerekekkel.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek