Gasztro

Rizslexikon hobbiszakácsoknak

Rizslexikon hobbiszakácsoknak

Bemutatjuk a legismertebb rizsfajtákat és hogy mi köztük a különbség. Segítünk megszeretni a rizst azoknak is, akik eddig nem voltak érte kiszédülve.

B. Anna
2012. február 5.
Nem csak sültként: malaclegendák

Nem csak sültként: malaclegendák

Egy kis tiszteletadás a szilveszteri sültmalac elfogyasztása előtt. Legendássá vált malachősöket mutatunk be a nagyvilágból, némelyiket újévi üzenettel.

B. Anna
2011. december 29.
Szoba, konyha, eperföld

Szoba, konyha, eperföld

Az ablakban, föld nélkül is meg lehet termeszteni zöldség-gyümölcs szükségletünk egy részét. Egy fiatal nő a NASA technológiáját alkalmazva teremtette meg az ablakgazdák közösségét, akik ma már több mint 20 ezren vannak.

Benke Anna
2011. december 14.
Víz és szója egy ezresért

Víz és szója egy ezresért

Megjelent Dolce Vita új szakácskönyve, a Főzd Magad. A gasztroblogger még az egészen alapdolgokat is maga készíti el.

Benke Anna
2011. december 12.
Kedvenceink az USA-ból

Kedvenceink az USA-ból

Chili con carne, hamburger, és mac and cheese. Ezekre mind érdemes odafigyelni, és ugyanilyen természetes, hogy időt szánjunk arra, hogy elkészítsük. Mert finomak, függetlenül attól, hogy az amerikaiaknak köszönhetjük a létezésüket.

Fűszeres
2011. október 27.
Lila Füge kedvence: thai curry

Lila Füge kedvence: thai curry

4000 Ft-ból háromfogásos vacsorát készítünk. Közel-keleti előétel, ázsiai főétel, angol desszert. A két gasztro szerző kedvencei. Videó.

Lila Füge, Fűszeres
2011. október 26.
Fűszeres kedvence: a hummusz

Fűszeres kedvence: a hummusz

4000 Ft-ból háromfogásos vacsorát készítünk. Közel-keleti előétel, ázsiai főétel, angol desszert. A két gasztro szerző kedvencei. Videó.

Lila Füge, Fűszeres
2011. október 21.
Tegyük el télire a nyarat, 1. rész

Tegyük el télire a nyarat, 1. rész

Befőzni nemcsak azért hasznos, mert nincs benne tartósítószer, de olcsó is, és zöld cselekedet is. Négy részes befőzős sorozatunk első részében lecsót tettünk el télire.

Fűszeres, Lila Füge
2011. szeptember 16.
Érdekességek