Diszkriminálni akarták a nőket a hotdogevő versenyen

Az évente megrendezett Nathan's hotdogevő versenyén az idén kisebb fennakadást okozott, hogy a mezőnyt nemek szerint osztották fel.

A rendes évi Nathan's hotdogevő versenyen az idén a szervezők kisebb változtatást vezettek be: külön csoportba osztották a férfi és a női nevezőket. Ezzel önmagában nem lenne probléma, ám a második csoport fő díja pontosa negyede volt az első csoporténak. A férfiak tízezer dolláros díjával szemben a női első helyezett csak kétezer ötszázat vihetett volna haza.

Fotó: Michael Nagle
Fotó: Michael Nagle

A hatalmas felhördülést követően a szervezők persze gyorsan visszakoztak, és hozzáemelték a nők fődíját a férfiakhoz, ám ezzel nem sikerült lecsillapítani a kedélyeket, több fórumon elindult a latolgatás, miszerint ez is igazságtalan, tekintve, hogy a nők kevesebb hotdogot tudnak megenni a férfiaknál, ezért arányosan kevesebbnek kellene lennie a díjnak is. A verseny egyébként pont olyan egyszerű, mint amilyennek a neve alapján tűnik: a résztvevőknek tíz perc áll rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb hotdogot eltüntessék.

Oszd meg másokkal is!
Mustra