18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Minél több a szex az életünkben, annál többet maszturbálunk?

Sokan gondolják úgy, hogy a nők általában nem maszturbálnak, akik pedig mégis, na, ők azok, akiket szinte lehetetlen kielégíteni. Az igazság ezzel szemben az – kapaszkodj meg! –, hogy a nők is rendszeresen végeznek önkielégítést, még tartós és jól működő párkapcsolatban is.

Sőt, vannak nők, akiknek közvetlenül szex után esik a legjobban az önkielégítés. Ha intuitív módon azt gondolod, hogy őket nem elégíti ki a párjuk, ismét ki kell hogy ábrándítsunk. Valójában ennek épp az ellenkezője történik – világosít fel kedvenc szexuálpszichológusunk, dr. Justin Lehmiller.

Van összefüggés a páros szex és az önkielégítés között?

Kutatások eredményei szerint azok a nők, akik elégedettek a szexuális életükkel, gyakrabban maszturbálnak. Az önkielégítés tehát kiegészíti az aktív szexuális életet. Nagyon leegyszerűsítve úgy is mondhatnánk, hogy minél többet szexel egy nő, annál többet maszturbál. A kutatásban a maszturbálás és a páros szex gyakoriságát, a kettő közti összefüggést vizsgálták, különös tekintettel arra, hogy az önkielégítés helyettesíti-e a páros szexet, kiegészíti, vagy nem kapcsolódik egymáshoz a két tevékenység.

Ugyanez a tanulmány jutott arra az eredményre is, hogy a szexuális életükkel elégedett férfiak esetében nincs összefüggés a páros szex és az önkielégítés gyakorisága között, ők jellemzően ugyanannyit maszturbáltak, függetlenül attól, hogy milyen gyakran szexeltek partnerrel. Fontos azonban kiemelni, hogy az eredmények szerint a férfiakra inkább jellemző a kompenzatorikus önkielégítés, de mindkét nem esetén gyenge a páros szex és az önkielégítés közti kapcsolat.

Az eredményekre hatással van az is, hogy a kutatás résztvevői maguk határozták meg, hogy mi számít szexuális tevékenységnek, és mindkét nem esetében nagyobb valószínűséggel lehet következtetni a maszturbációs szokásokra a kapcsolati állapotból és a szexuális élettel való elégedettség mértékéből, mint a szex gyakoriságából. Abból ugyanis nem derül ki, hogy az egységnyi idő alatt bizonyos alkalommal szexuális tevékenységet folytatók szex előtt vagy után, kiegészítés vagy kompenzáció céljából végeztek önkielégítést.

És bár ez csak egy a rengeteg kutatási eredmény közül, amely azt bizonyítja, hogy a maszturbálási szokások – és az ezeket kiváltó tényezők – meglehetősen eltérőek a férfiak és a nők esetében, úgy tűnik, hogy a nők önkielégítési szokásai némileg árnyaltabbak lehetnek a férfiakénál.

És te?

Oszd meg másokkal is!
Mustra