Irodalmi átverések, retró édességek és híres filmek: ezek voltak 2020 legjobb kvízei

Melyik filmből idézünk? Meg tudod különböztetni az igazi írót a lelkes szerkesztőségi poétától? Képben vagy gyerekkorod nassolnivalóinak neveivel? Ezek a tesztek garantált szórakoztatást nyújtanak, közben pedig csendben megismerkedhetsz József Attila vagy Örkény István ikonikus soraival is.

Gond nélkül idézed kedvenc filmjeid ikonikus sorait? Vagy zavarba tudtunk hozni néhány trükkös részlettel? Ebből a kvízből megtudhattad, mennyire vagy képben a leghíresebb filmek szövegeivel, de akár most is letesztelheted, mennyit fejlődtél nyár óta!

Az idén májusban tartott rendhagyó érettségi a szerkesztőségünket is lázba hozta. Nézzétek el nekünk, hogy azt feltételeztük: nem mindenki tudja betűre visszamondani az iskolai földrajzleckét. Az európai fővárosokkal a legtöbben még csak-csak elboldogulnak, de amikor gazdaságföldrajzra, térképészetre kerül a sor, már csak vakarjuk a fejünket. Te átmentél volna az idei érettségin?

Egy kicsit maradjunk még a földrajznál, de nyugi, már Magyarországon belül járunk, ott is az északkeleti régióban. Olyan kincsekre bukkanhatsz az ottani nyelvjárásban, amiket kár lenne veszni hagyni. Ilyen a makuka vagy a levonó: már tudod, melyik mit jelent, vagy nekifutsz még egyszer a tesztnek?

A jól végzett munka örömére most egyél egy Africana szeletet! Vagy már az ízét sem tudod felidézni? Akkor sincs baj: retró édességekkel kapcsolatos kvízünk kitöltésekor újra előtörhetnek rég elfeledett gyerekkori emlékeid. Te mire spóroltál annak idején a zsebpénzedből: négercsókra vagy Pille habcukorra?

Az édességek mellett kiemelten foglalkoztunk idén a különböző költők és írók életével, műveivel. Garantáltan megismertél néhány újdonságot az életükkel, szerelmeikkel vagy épp halálukkal kapcsolatban. No de idézni is tudsz tőlük? Vagy simán átvertek szerkesztőségünk rímfaragói? Akárhogy is, néha érdemes játszani családon belül egy kicsit: írjatok a leghíresebb költők stílusában verseket aktuális témákról!

Esetleg eszperente nyelven szerezhetsz verseket. A magyar nyelv olyan játékos és gazdag, hogy bátran kísérletezhetsz saját sorok írásával. Addig pedig próbáld meg kitalálni, melyik író vagy költő sorai rejtőznek csupa e-betűs kvízünkben: biztosan javíthatsz az októberi eredményeden!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek