18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Rimming, péniszméret, anális szex, kukkolós fantáziák – az idei év legizgalmasabb szexkérdései

Mindent tudni szeretnél a szexről? Nem vagy egyedül. A legtöbben hegyezni kezdjük a fülünket, ha erről a témáról van szó, néhány különlegesen kíváncsi ember pedig addig megy és kérdez, míg minden választ meg nem kap.

Az amerikai szexuálpszichológus, dr. Justin Lehmiller maga is kíváncsi alkat – nem véletlenül fűződik a nevéhez az elmúlt évek egyik legnagyobb szexkutatása –, blogján pedig igyekszik olvasói igényeit is kielégíteni: kérdezz-felelek rovatában az érdeklődők legsikamlósabb kérdéseit is megválaszolja. Az év vége felé járva összegyűjtötte, idén mi volt a 10 legnépszerűbb szextéma olvasói körében, és a listát most mi is bemutatjuk. Lássuk, mi mindent kérdeztek Amerika egyik kedvenc szexpszichológusától!

#10 Milyen mély egy átlagos hüvely?

Az átlagos péniszhossz kérdése sokakat és régóta foglalkoztat. Most úgy tűnik, egy másik számszerűsítés is az érdeklődés középpontjába került: ebben az évben sokan szerették volna megtudni, milyen mély egy átlagos hüvely. Nos, ezzel kapcsolatban ha nem is vaksötétben, de gyér megvilágításnál tapogatózunk: a témával kapcsolatban ugyanis viszonylag kevés vizsgált készült eddig. Valami azért van. A kisebb vizsgálatok szerint az átlagos hossz valamivel rövidebb, mint az átlagos pénisz hosszterjedelme: valahol hét és tizenöt centiméter között van. Ez az eredmény megerősíteni látszik azt a feltételezést, hogy a női öröm és férfiméret közötti kapcsolat – ha van is – semmiképpen nem a hosszal függ össze, nagyobb szerepe lehet benne az átmérőnek. 

Kutatások ugyanakkor azt is kimutatták, hogy még a hüvely hosszának esetében sem mindegy, hogy nyugalmi vagy izgalmi állapotról beszélünk, utóbbiban ugyanis jelentősen megnő e testrész mélysége is. Ráadásul – mint minden testi jellegzetesség esetében – itt is nagy egyéni eltérések lehetnek. És végül: egy kis számú résztvevőn végzett vizsgálat arra is utal, hogy a női hüvely mélysége még „gazdájának” etnikumával is összefügghet. 

Szerinted is érdekes kérdés?

#9 Izgat a gondolat, hogy a partneremet más férfival folytatott szex közben lássam. Ez normális? 

Lehmiller saját gigakutatásainak tapasztalatai alapján ez a fantázia jóval gyakoribb, mint gondolnánk, ráadásul nemcsak leskelődő férfi és hűtlen nő relációban jelenik meg, de gendertől és irányultságtól függetlenül rendkívül népszerű. Vannak, akik egyszerűen kukkolni szeretnek és a voyeurködés nem kötődik meghatározott szituációhoz, hanem élvezetes számukra akkor is, ha a partnerüket akár alvás vagy öltözködés közben figyelik meg. Mások kifejezetten arra a forgatókönyvre gerjednek, amikor partnerüket egy riválissal együtt képzelik el. Bár sokáig azt feltételezték, hogy az ilyen jellegű fantázia valamiképp összefüggésben van a homo- vagy a biszexualitással, Lehmiller szerint ez nem magyarázná meg, miért ennyire gyakori ez a képzelgés. Ő úgy véli, sokkal inkább evolúciós magyarázata van a dolognak: a partnert más férfivel látni úgynevezett spermaversenyt idéz elő. Erről az izgalmas témáról már mi is írtunk, méghozzá itt

Örülsz, hogy már ezt is tudod?

#8 Minél mélyebb a behatolás, annál jobb a szex? 

Visszautalva az első pontra: minél több kutatás irányul a témára, annál inkább látszik, hogy nem a pénisz hossza, sokkal inkább annak átmérője számít, ha a női öröm kulcsát keressük. Olyannyira így van ez, hogy a nők egy jelentős része számára a hosszabb pénisz nemhogy nem jár több, erősebb orgazmussal, hanem kifejezetten az ellen is hat.

A női orgazmus kulcsa egyébként sem a hüvely, teszik hozzá a szakértők, hanem a csikló, aminek a stimulálása (bár behatolásos szex közben is megtörténhet) egy sor alternatív úton megvalósítható. Összegezve: bár vannak nők, akik számára igaz az egyenlet, miszerint nagyobb pénisz = nagyobb öröm, nem ők az abszolút többség. 

Na, választ kaptál?

#7 Milyen gyakran szexel egy átlagos házaspár? 

Végtelen változatosságot mutat, hogy egyes párok mennyiszer vannak együtt, és hogy a gyakoriság hogyan függ össze az életkorukkal. Vannak, akik fiatalon se olyan lelkesek, mások még hatvanas-hetvenes éveikben is rendszeresen szexelnek. Ugyanakkor – emeli ki Lehmiller – egyáltalán nem biztos, hogy jó nyomon járunk, ha a gyakoriságból szeretnénk a minőségre vagy a szexuális élet kielégítő voltára következtetni.

Az adatok mindenesetre tendenciózusak: azt mutatják, hogy bizonyos életkor után csökkenni kezd a szex gyakorisága. Míg 25 és 29 éves kor között bőven 30 százalék fölött van azoknak az aránya, akik heti 2-3 alkalommal vannak együtt, 70 éves kor felett ez már csak 1,4 százalék. Ugyanakkor a kevesebb néha több, hiszen az életkor előrehaladtával sok párnál nő a szex időtartama, és sokan vannak, akiknél az összeszokottság olajozottabbá is teszi a szexet. 

Jó tudni?

#6 Hogy hat a pénisz mérete a női örömre? 

A kérdés, úgy tűnik, nagyon erősen foglalkoztatja az amerikaiakat, hiszen ilyen-olyan módon már harmadjára jelenik meg a top tízes listán, és nincs okunk feltételezni, hogy a magyar olvasót kevésbé érdekelné a válasz – ami azonban nem egyértelmű. Míg a nők egy részének a dolog majdnem indifferens, egy részüknek kifejezetten a kisebb pénisz esik jól, egy másik részük viszont a nagyobb méretért lelkesedik. Összefoglalva: a különböző kutatások és felmérések (melyek jellemzően önbevalláson alapulnak) azt erősítik meg, hogy a méret számít (fontos, hogy itt hosszról és átmérőről is van szó), legalábbis a nők egy részének, míg egy másik részüknél egyéb tényezők sokkal nagyobb súllyal esnek a latba, ha jó szexről van szó. 

Elégedett vagy a válasszal?

#5 Lehet bajunk a rimmingeléstől?

Ha nem lennél képben: a rimming az anális terület szájjal/nyelvvel való izgatását jelenti, és bár valamivel gyakoribb a meleg férfikapcsolatokban (bizonyos felmérések szerint ezeknek az együttléteknek mintegy harmadában jelen van), része a leszbikus, biszexuális és heteroszexuális kapcsolatoknak is – igaz, erre vonatkozóan még kevesebb adat áll a rendelkezésünkre.

Hogy biztonságos-e? Röviden: mint ahogy minden szexuális tevékenység, ez is hordoz magában bizonyos kockázatokat, de az is igaz, hogy óvintézkedésekkel ez is biztonságosabbá tehető. A szexnek ennél a válfajánál is fennáll a szexuális úton terjedő betegségek kockázata, és van némi baktériumrizikó is, még akkor is, ha az együttlétet gondos tisztálkodás előzi meg. Ugyanakkor az orális szex más fajtáihoz is alkalmazható szájóvszer segítségével ez is minimalizálható. 

Rendben van így neked?

#4 Miért néz annyi heteró férfi transzpornót? 

Talán meglep, de a szexszaki szerint ez egy nagyon gyakori fantázia, és minden ellenkező előítélettel szemben, az eziránt érdeklődő férfiak jelentős része heteró. Olyannyira igaz ez, hogy kutatási adatok szerint az erről fantáziálók több mint 70 százaléka nem meleg. Bár erre vonatkozó kutatások alig vannak, feltételezések szerint a pornónak ebben a típusában az vonzó, hogy a transz karakterek egyszerre hordoznak nőies és férfias tulajdonságokat, és segítenek abban is, hogy a férfiak megélhessenek bizonyos nőies tulajdonságokat, amelyeket a hétköznapokban nem lehet. Mások szerint egyszerűen a tabu az, ami rendkívül izgató hatású. Bárhogy is, férfiak millióit érdekli az ilyesmi, így semmi szégyenkeznivalód nincs, ha te is épp közéjük tartozol. 

Választ kaptál a kérdésedre?

#3 Élvezik a nők az anális szexet? 

Ha a pornóból indulunk ki, semmi mást nem élveznek jobban, konzervatívabb nézetek szerint viszont minden ilyen együttlét nagyjából egy erőszakkal ér fel. Az igazság valahol félúton van. A nők egy része élvezi, és azt is látni, hogy ez a szexuális tevékenység egyre gyakoribb és népszerűbb gendertől és orientációtól függetlenül.

Míg a kilencvenes évek elején megkérdezett nők közül csak minden tizedik nyilatkozott úgy, hogy valaha már csinálta, a kétezer-tízes években végzett felmérés szerint már harmaduk. És hogy élvezik-e? A közkeletű vélekedés szerint nem, de Justin vizsgálatai másra utalnak. Egy vizsgálatból az derült ki, hogy azokban az együttlétekben, ahol anális szex is volt, a nők 93,5 százalékban értek el orgazmust, szemben a csak hüvelyi behatolást tartalmazó együttlétek 65,9 százalékos és a csak orális szexet tartalmazó együttlétek 81 százalékos eredményével. Ez persze nem azt jelenti, hogy az anális szex önmagában több orgazmushoz vezetne, inkább azt, hogy ezekben az együttlétekben valószínűleg többféle stimulus is volt, és az anális szex egy gazdag, csiklóingerlést is jócskán tartalmazó repertoár része volt. 

Vili?

#2 Árthat-e a sperma lenyelése?

Addig, ameddig a fogadó fél nem allergiás, illetve az adó félnek nincs szexuális úton terjedő betegsége, semmiképpen, mondja Justin. Egyébként ezekben az esetekben sem a lenyelés volna káros önmagában: mind a szexuális úton terjedő betegség, mind az allergia megjelenhet akkor is, ha csak a szájnyálkahártyával érintkezik a sperma. Hizlalni viszont – minden ellenkező híreszteléssel szemben – biztosan nem hizlal, ellenben egyes kutatások szerint akár a terhességi toxémia ellen is védhet.

Gondoltad volna?

#1 Árthat, ha egy férfi megakadályozza a magömlést?

Bár férfiorgazmus és magömlés a legtöbbször kéz a kézben jár, létezik magömlés orgazmus nélkül (a jelenséget csúcspont nélküli magömlésnek nevezi a szakirodalom), és olyan is, hogy valaki úgy él át orgazmust, hogy közben nem ejakulál (ezt retrográd magömlésnek hívják), vagy a pénisz végének megszorításával késlelteti azt.

Viszonylag kevés vizsgálat van erről is, arról is, de úgy néz ki, önmagában nem ártalmas megakadályozni a magömlést. Ez a gyakorlat egyébként rendszeres azok esetében, akik szeretnének nagyobb kontrollt szerezni az orgazmusuk felett.

Nos?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek