18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyorstalpaló orális szexhez 2. – így lesz még jobb a nőknek

GettyImages-169277028

Múlt heti, a férfiakra fókuszáló összefoglalónk után most a nők következnek: azt járjuk körül, mi kell ahhoz, hogy az orális szex igazán élvezetes legyen a nők számára. Jó időzítés, változatos technikák és sok beszélgetés: ez a három alapvetés, a többi pedig csak hab a tortán.

A legtöbbünk számára nem meglepetés arról olvasni, hogy a női öröm kulcsa nem a kitartó reszelésben, a különféle nyakatekert pózokban, de még csak nem is a nagy méretben, hanem a csiklónak szentelt kitüntető figyelemben van. Ha te is szeretnél több figyelmet adni ennek a területnek, az orális kényeztetésnél jobbat nem fogsz tudni kitalálni. Illetve mégis: azt, hogy még az eddigieknél is jobban csináld. Soroljuk, mi kell mindehhez.

Miért is jó az orális szex?

Szerencsére ma már nem számít tabunak szexualitásunknak ez a rengeteg örömet okozó és nagyon intim formája: a kölcsönösen kielégítő párkapcsolatok nagy részében oda-vissza jelen van. Még akkor is, ha vannak, akik inkább szükséges rossznak, egyfajta szolgálatnak fogják fel, olyasvalaminek, amit inkább jófejségből, mint merő élvezetből csinálnak. Pedig ha minden jól megy, az adó és a kapó fél számára is örömteli és izgató tevékenység lehet, ami ráadásul jó hatással van a (szexuális) egészségre, és legalább ennyit hozzátesz a párkapcsolat minőségéhez is. Az orális szex ugyanis – a legtöbbek véleménye szerint – nagyobb feltárulkozást, ezzel együtt sebezhetőséget, a másik oldalról pedig nagyobb odaadást jelent, mint a sima behatolásos szex. Bizalom kell ahhoz, hogy add, és ahhoz is, hogy el tudd fogadni.

Bár alapvetően egyszerű dolognak tűnik, hogy szájjal és nyelvvel lelkesen ügyködjünk odalenn, a legtöbbünknek van mit tanulni az orális kényeztetésről, akár férfi, akár nő kedvére szeretnénk tenni. A férfiak öröméről előző cikkünkben írtunk, és ott is kiemeltük, hogy a pornó nem mindig jó tanácsadó. Ha a a női örömről van szó, akkor meg kifejezetten rossz tud lenni. Ha innen tájékozódik valaki, könnyen az a benyomása alakulhat ki, hogy a nőknek nem olyan fontos ez, inkább egymás közt bajlódnak ilyesmivel, és ha mégis megkapják egy férfitól, az néhány perc alatt olyan instant örömérzettel jár, hogy még. A valóságban, ahogy az lenni szokott, nagyon más a helyzet. Mutatjuk, egy szexterapeuta, egyben orálisszex-rajongó doki szerint mik azok a dolgok, amikre figyelni érdemes, ha partnerünket ezen a módon szeretnénk feldobni. Női olvasóinkat pedig arra kérjük, szavazzanak: erősítsenek meg, vagy cáfoljanak bennünket állításainkban. 

Ez lenne a cél.
Ez lenne a cél.S_Chum / Getty Images Hungary

Kellő idő

A jó orálisszex-élmény alapvető feltétele a kellő idő. Nemcsak azért, mert tényleg sokáig tarthat, még ha nagyon ügyesen csinálod is, de azért is, mert nagyon megnyugtató a tudat, hogy nem kell rohanni. A fentebb már emlegetett filmek, és erre alapozva a férfiak egy jelentős részének benyomása szerint a női örömhöz néhány perces odafigyelés is elég lehet, a nők egy részében pedig épp ezért ott az aggodalom egy hosszabbra nyúló szeánsz közben: Nem unja még? Gáz, hogy ez nekem ennyi ideig tart. Már biztos elege van... Ahhoz, hogy partnered kellően ellazuljon, és tényleg megérkezzen a helyzetbe, fontos, hogy biztosítsd róla, nem kell sietni, és annyi időtök van, amennyit csak szeretne. Ennek tudatában egyébként sokkal könnyebben megy minden, és paradox módon még hamarabb is jön el a megcélzott csúcs.

Kellő idő nélkül bele se vágjunk?

Kényelem

Erről a tényezőről sokszor megfeledkezünk, pedig mindkettőtök örömét el tudja rontani, ha épp a stratégiai pillanatokban kell pózt váltani, megelőzendő, hogy elhaljon egy-egy végtag vagy görcsöt kapjon a lábikra. Érdemes ezért minden egyéb intézkedés előtt arról gondoskodni, hogy mindkettőtök hosszú távon is kényelmes pózba rendezze magát. Partnernődnek hosszú távon is kényelmes a nyugis háton fekvés, neked pedig minden olyan póz jó lehet, ahol kényelmesen hozzáférsz ahhoz a részhez, amivel foglalkozni szeretnél, de nem blokkolod a fél tested vérellátását. A te kényelmes pozíciód azért is fontos, hogy őszinte lehessen az örömérzeted. Bármennyire is izgató a számodra is, ami történik, nem lesz őszinte a mosoly az arcodon, amikor egyszer csak elkezded nem érezni a karod.

A keleti kényelem elengedhetetlen?

Ráhangolás

Fentebb már írtunk róla, hogy az orális szex mennyire intim helyzet lehet. Annak, aki kapja, védtelen feltárulkozás, a másik félnek pedig lelkes elfogadás. Ez nem az a helyzet, amikor egy nő számára izgalmas az esetleges lelepleződés tudata. Sokkal jobban működik az egész egy minden szempontból biztonságos térben, ahol nemcsak az idő, de a zajok miatt sem kell aggódni, és fel sem merülhet, hogy valaki benyit, vagy a zárt ajtó kilincsét rángatja. Ezért fontos, hogy olyankor és olyan helyen lássatok hozzá a dologhoz, ahol zavartalanul tudtok egymásra figyelni.

Biztos, nyugis helyen működik csak?

Megérkezés a szituba

Az orális szexet fogadni is tudni kell, ehhez pedig jó, ha az ember egy egyszerre tudatos és ellazult állapotban lehet. Olyanban, amiben figyelme a saját testére és az azáltal okozott örömérzetre fókuszál. Ez nem jön meg azonnal, ahogy beestetek az ágyba. Ahhoz, hogy tényleg kialakuljon a megfelelő hangulat, némi beszélgetés, egy kis masszázs és még több simogatás lehet szükséges. Nehogy azt hidd, hogy ezzel is csak az idő megy. Ha ketyeg is a vekkered, jó, ha tudod, hogy egy kellően hangulatban lévő, ellazult nőt hamarabb tudsz a csúcsra juttatni, vagyis az elején befektetett energiád itt is megtérül. A lényegi tevékenységet megelőző simogatás abban is segít, hogy a vér elkezdjen a megfelelő testrészekbe áramolni, hogy elinduljon az izgalmi állapot, és ezáltal fogadóképesebb is legyen a partnered.

Kell a simogatós, becézős rész?

Legyen íve a dolognak!

Biztosan ismered Ravel Bolero című szerzeményét. A zenedarab elementáris hatása abban rejlik, hogy míg az első ütemek szinte alig halhatóan, csaknem erőtlenül szólnak, a végére harsány és erőteljes taktusok jönnek, mégis egységes és harmonikus az egész kompozíció. Na, valami ilyesmire kellene törekedni az ágyban is.

Megvan a helye a fortissimóknak is, de ha rögtön a legnagyobb elánnal kezdesz, hamar elfogy a puskapor, és a végére, amikor a legjobban kellene, már nem marad. Kezdd finoman, óvatosan, és nem is muszáj rögtön szájjal. Partneredet simogatással, finom nyomkodással is rávezetheted a következőkre, és amikor már az ajkaid vagy a nyelved használod, akkor is érdemes a gyengébb/lassabb ingertől az erősebbig/gyorsabbig haladni. Ez az egyik legfontosabb kulcs ahhoz, hogy a dolog vége eget-földet rázó orgazmus legyen. 

A jó orális szex olyan, mint egy zenemű?

Legyél technikás

Nyugi, nem virtuozitásról van szó, csak annyiról, hogy jó, ha van a tarsolyodban egy-egy egymástól némiképp eltérő technika, és így tudod váltogatni az explicit nyalogatást a finom szívogatással vagy fújással, csókolgatással stb. Bár nem olyan kölcsönös, mint a csók, az orális szex azért nagyban hasonlít ahhoz. Képzelj el egy olyan csókot, ahol végig ugyanaz történik, és vesd össze egy olyannal, ahol az ajkak is játszanak egymással, és a nyelv sem csak ide-oda kalimpál. Megvan? Szuper, akkor valahogy így gondolj eztán partnered orális kényeztetésére is. Egészen máshogy reagál a kényeztetésre és más típusú impulzust szerethet a csikló, az ajkak vagy a hüvelybemenet. Hogy melyik épp milyet, nos erről partnernőd adhat bővebb felvilágosítást.

Kell a változatosság?

Beszélgetés

És ezzel el is érkeztünk egy másik nagyon fontos részhez. Orális szex közben jó, ha beszélgetésre is használod a szád, nem ciki, sőt kifejezetten fontos néha rákérdezni, jó-e, amit éppen csinálsz. És ha jó, csak szimplán jó, esetleg marha jó, vagy olyan jó, mint még sohasem? Ez azért nem mindegy, igaz? Kérdezz bátran, ha új technikát próbálsz ki, és ötleteket is kérhetsz partnernődtől, hogy szeretné, hogyan csináld. Nemcsak te leszel hálás a jó tanácsért, de ő is azért, hogy meg is fogadod. Persze a kérdezősködést sem kell túlzásba vinni: bátran legyen önbizalmad. A női test, bár tényleg érzékeny szerkezet, azért nem olyasvalami, amit egy rossz mozdulattal tönkreteszel. Vágj bele kedved szerint, de légy résen, figyeld a jeleket, és néha kérj visszajelzést.

Kell a beszélgetés?

Szakíts a klisékkel!

Bár minden nő más, sőt minden együttlétkor is más és más eshet jól, vannak olyan mozdulatok, amik inkább a filmvásznon néznek ki jól, a valóságban kevésbé működnek. Ahogy csók közben sem merevített nyelvek feszülnek egymásnak, orális szex során sem biztos, hogy akkor vagy a legizgalmasabb, ha ilyen módon kalimpálsz és tartod ostrom alatt a csiklót. Egyáltalán nem biztos az se, hogy köpködnöd vagy más módon macsóskodnod kell – ez szintén pornós klisé. Meg lehet próbálni persze, de érdemes figyelni, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez esik jól. A kevesebb (például fagyizáshoz hasonló tevékenység) néha sokkal-sokkal több, még akkor is, ha a filmekben nem ezt láttad.

Most akkor jó ez a vadulás és köpködés, vagy nem?

A csikló

Ha szexről van szó, megkerülhetetlen, ha pedig orális szexről, akkor abszolút főszereplő a csikló. Biztos nagyon sokat tudsz már róla, mégis egy percre időzz el annál a számadatnál, hogy a csiklóban lévő mintegy 8000 idegvégződés épp kétszer annyi, mint amennyi a péniszben van. Ha saját érzékenységedet megszorzod kettővel, rájöhetsz, hogy a női testnek ez a része tényleg hiperérzékeny. Azt sem rossz tudni, hogy a borsó méretű kis valami csak a jéghegy csúcsa, a csikló anatómiája jóval bonyolultabb, és maga a szerv jóval nagyobb ennél. Mi ebből a tanulság? Egyrészt az, hogy óvatosnak kell lenned, mert a túlzott ingerlés akár kellemetlen is lehet, illetve az, hogy a csiklót nem közvetlenül, de ingerelheted a szeméremajkak vagy a szeméremdomb simogatásával, nyomkodásával is.

Túl lehet ingerelni a csiklót?

Kézi munka

Persze, orális szex, de hát ki lenne olyan balga, hogy ha már ott van, ne használná a kezét is, nem igaz? Simogatás, dörzsölés mind jó kiegészítői mindannak, amit a száddal csinálsz, és az ujjaiddal ugye behatolásossá is tudod tenni a dolgot. Ne ronts ajtóstul a házba, figyeld meg, hogy mennyire fogadóképes a partnered, és ami a legeslegfontosabb: manikűrözz. Nemcsak mert higiénikusabb és esztétikusabb egy ápolt kéz, de azért is, mert – hangozzék bár Borsószem királykisasszonyosan – egy nem kellően sima köröm, vagy nem levágott bőrdarab is marha kényelmetlen tud lenni, amikor épp a kezeddel dolgozol.

Kell közben kézi munka is?

Higiénia

És ha már higiénia. A te és a partnered tisztasága is nagyon fontos, és ha már megteremtettétek a kellő időt és a feltételeket a dologhoz, úgy tehetitek teljessé, ha mindketten tisztán vágtok neki. Nem is csak azért, mert neked is kellemesebb az élmény, ha partnered tiszta és a saját illatát érzed, de azért is, mert ő is kényelmesebben érzi magát egy ilyen helyzetben, ha makulátlanul tiszta. Még egyszer: van az a helyzet, amikor nem ezen van a hangsúly, de hidd el, az esetek 99 százalékában jobb, ha nem így, hanem úgy piszkos a szex.

Tisztán vagy piszkosul?

Szenvedély

Végül, de nem utolsósorban: élvezd. Ha ilyesmire adod a fejed, fontos, hogy ne azt érezze a partnered, hogy ez extra jófejség a részedről, inkább azt, hogy valami olyasmi, amiért élsz-halsz. Nem azt mondjuk, hogy játszd meg magad. Sőt. Ha nem való kedvedre a dolog, inkább ne csináld, és beszéljetek róla, hogy miért nehéz terep ez neked. Ha viszont belevágsz, akkor tedd oda magad rendesen, mert ez lehet az igazi hab azon a bizonyos tortán!

Fabatkát sem ér az egész, ha nem élvezi az, aki adja?

Az orális szex csodálatos dolog lehet, ha mindkét fél lelkesen és örömmel vesz részt benne, és ha nem a különböző filmek, vagy mások elmondása alapján láttok neki, hanem rendszeresen és őszintén kommunikáltok arról, kinek mi lenne a jó. Hajrá!

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Érdekességek