Melyik szám vezette a slágerlistát a születésed napján? Most kiderítheted!

Kitalálod, mi a közös Madonnában és Cotton-Eyed Joe-ban? Persze azon kívül, hogy valószínűleg nincs olyan ember a bolygón, aki ne tudná dúdolni ezeket a klasszikusokat.

Madonnát mindenki ismeri, de tudod, ki volt Cotton-Eyed Joe? Egy amerikai folk figura, aki előszeretettel csábította el mások nőit. Az erről szóló country dalt milliószor megénekelték már, mielőtt a Rednex elhozta volna Európába, hogy 1994-ben végre itt is felkerüljön a toplistákra.

Még mindig nem állt össze a kép? Segítek! 

Épp ebben az évben jelent meg Madonna Bedtime Stories című albuma, ezzel pedig egyre közelebb kerülünk a közös ponthoz, ami tulajdonképpen én vagyok. Sőt, egészen pontosan a születési dátumom, ugyanis míg 1994. november 29-én a Rednex dala, a Cotton-Eyed Joe vezette a német zenei ranglistát, addig Kanadában Madonna legújabb albumáról származó Secret című sláger volt a no.1.

Angliában ekkor a breakbeat hardcore és house műfajban utazó Baby D formáció Let me be your fantasy című remekműve volt a legnépszerűbb, az Egyesült Államokban pedig a Boyz II Men csapatának One Bended Knee című száma 14 hét után letaszította a Beatles 30 éves évfordulóra megjelent albumát a trónról. És hogy mi hasított ezen a napon Ausztráliában? A Silverchair Tomorrow című dala, ami meg is hozta a zenekar számára a nagy áttörést. Ha kíváncsi vagy, hogy a te születésed napján mi szólt a rádiókból, vagy hogy mire buliztak az emberek a világ különböző pontjain, amikor te a 18. szülinapodat ünnepelted, ide kattintva megtudhatod.

Oszd meg másokkal is!
Mustra