18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szex a tengerparton: csak fantáziának jó?

Sokan csinálják, és még többen fantáziálnak róla – nem véletlenül. Már meztelenül úszni/napozni is nagyon felszabadító érzés, milyen lehet akkor a strandszex, főleg az évnek egy olyan szakaszában, amikor amúgy is csúcson a libidó? Valószínű, hogy klassz, az viszont sajnos biztos, hogy csúnya fertőzéseket lehet így kapni.

Rossz hír az is, hogy mindegy, hol, akár a medencében, természetes vízben vagy a parton estek egymásnak. Máshogy, de mindegyik ártalmas lehet. A Health cikke nyomán mutatjuk is, mennyire. 

Homok mindenütt

Kezdjük először a tengerparttal. Szex nélkül is nyakig tiszta homok leszel egy fövenyen töltött nap után: készülj fel rá, hogy ruhádból, törölköződből rázhatod, lábujjaid közül sikálhatod majd a homokot, sőt, a cucc bemegy még a fürdőbugyid titkos kis zsebébe is. 

És igen, sajnos oda is.

Míg alapesetben nem feltétlenül okoz kellemetlenséget pár homokszemcse (a hüvelyváladék viszonylag hamar kimossa bentről), ha szexeltek, már egészen más a helyzet: kellemetlen dörzsölő érzés és irritáció léphet fel. És ez még csak a kisebbik gond: a homokszemcsék ugyanis felsérthetik az érzékeny nyálkahártyát és mikrorepedéseket okozhatnak (akár neked, akár partnerednek), amiket a sós víz csípni kezd, és amelyeken keresztül sokkal könnyebbe jutnak be a szervezetetekbe a különféle kórokozók. Néhány éve jelent meg egy vizsgálat, amely szerint ráadásul a vízparti homok akár százszor több kórokozót tartalmazhat, mint maga a víz, pedig azért ott is akad rendesen.

A tenger hullámzása ráadásul eleve a partra mossa a szennyeződéseket – és ha nem is a legfelkapottabb strandokon –, a madarak és más állatok is sokszor végzik itt a dolgukat. Gondolj erre is, mielőtt az egyébként kristálytisztának tűnő parton átadod magad az élvezeteknek. 

Ha mindenképpen a tengerparton szeretnétek egymásra hangolódni, legalább készüljetek elő. Vigyetek magatokkal nagy méretű pokrócot, vastag fürdőlepedőt, amit magatok alá teríthettek, és lehetőleg ne trappoljatok rajta keresztül homokos lábbal.

Kórokozók mindenütt

Azt gondolnád, hogy az átlátszó, klórszagú víznél nincs tisztább, pedig éppen hogy a hotelek és strandok (egyébként fertőtlenített) medencéi jelentik a legnagyobb fertőzésveszélyt. A vízben rengeteg kórokozó lehet, sok olyan, ami emésztőszervi megbetegedést, például hasmenést okozhat, és hidd el, ezeknek a hüvelyben sincs semmi keresnivalójuk.

Mivel ezek a vízfelületek nem túl nagyok, és nem tudnak úgy tisztulni, mint a természetes vizek, messze nem olyan tiszták, mint amilyennek látszanak. Ha pedig minket kérdezel: nem is olyan jó fej dolog nektek is rátenni egy lapáttal. Ha van otthon saját medencétek, okés, mehet a szex, legalább ismerős bacikkal találkoztok. De testnedveket cserélni a strand vagy a fürdő egy félreeső szegletében, ahol aznap sok száz ember áztatja magát? Kösz, nem. Talán nem véletlen, hogy Rómeó és Júlia is megmaradt a diszkrét ölelkezésnél.

Kiszáradás

Paradox, de a víz szárít, főleg, ha sós. Nemcsak az arcbőröd fog kellemetlenül húzódni az egész napos vizes program után: szárazabb lehet a hüvelyed is, mert a víz tönkrevágja a természetes síkosítást. Hogy miért baj ez? Azért, mert egyrészt kellemetlen élmény lehet így a szex, másrészt sokkal könnyebben szerzel sérüléseket is, ha nincs kellő síkosítás, a mikrorepedések pedig megint csak nagyon kedveznek a fertőzéseknek.

Az kevéssé valószínű, hogy épp legyen nálad síkosító, amikor spontán minden feltétel adott a strandszexhez, de ha tudatosan keresitek az alkalmat, legyen az előkészület része az is, hogy magatokkal visztek valamilyen lubrikánst is.

Húgyúti fertőzések

Húgyúti fertőzéseket egész évben össze tudunk szedni, a nyaralós/wellnesszezős hetek viszont még nagyobb eséllyel végződnek ilyen galibával. Könnyebben megbetegszel, ha egész nap a vizes fürdőruhában ülsz, mert a nedves, meleg környezet kedvez a baktériumok elszaporodásának. Szex közben meg a mindenfelé megtelepedő bacik pedig nemcsak a hüvelyedbe, de a húgycsőnyílás közeléből a húgycsőbe és a hólyagodig is eljuthatnak, kellemetlen, makacs „felfázós” tüneteket okozva. Ha mindenképpen ilyenkor szeretnétek együtt lenni, annyit tegyél meg legalább, hogy szex után elszaladsz pisilni, hogy amennyire lehetséges, kimosódjanak a bejutott bacik.

Az nem sokat segít, ha csak félig lógsz a vízbe
Az nem sokat segít, ha csak félig lógsz a vízbeKeystone / Getty Images Hungary

Terhes is lehetsz, sőt szexuális úton terjedő betegségeket is elkaphatsz

Naná, mondod, mint bármikor máskor. Igazad is van, de képzeld, sokan vannak, akik meg vannak róla győződve, hogy a klóros vízben nem lehet teherbe esni, és arról is, hogy a meleg és fertőtlenítős víz a spermáknak és a vírusoknak is a végét jelentheti. Nem biztos, hogy jót tesz a közel negyvenfokos fürdővíz, de hogy szavatolná, hogy nem lehetsz terhes vagy beteg? Ugyan!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek