Ezért rázol mostanában

Nem csak képzeled, tényleg ilyenkor télen a leggyakoribb, hogy megráz a kilincs.

Szóval, te is sokat rázol mostanában? Nyilván nem a táncparkettről van szó, hanem a dörzselektromosságról, és a gyerekeket/kutyakölyköket ÖRÖKRE bizalmatlanná tévő elekrosztatikus kisülésekről. Ezekkel telente tényleg meggyűlhet az ember baja, ha tehát úgy vetted észre, hogy a szokásosnál többször megrázod mostanában a szeretteidet, vagy veled is előfordult már, hogy hiába próbáltál kicsalogatni az asztal alól egy sértődött és szétsütött orrú labradorkölyköt: ne búsulj, van megoldás! 

„Naaaa, gyere visszaaaa! Nem akartaaaam!”

A csoszogókkal különös kegyetlenséggel elbánó kisüléseket az egymáshoz dörzsölődő tárgyak, például a szőnyeg és a gumitalpú cipők összedörzsölődése után jelentkező töltésátvitel okozza. Az IFLScience szerint pedig azért gyakoribb a jelenség telente, mert a téli, hideg levegő alacsonyabb páratartalma nem képes a nyári levegőhöz hasonló hatékonysággal elvezetni a töltéskülönbséget.

shutterstock 498760771

Ne mozdulj!

A jó vezetőkkel, például egy kilinccsel vagy egy kiskutya orrával érintkező emberek éppen ezért gyakrabban ráznak telente, mint máskor. Ráadásul több műszálas és gyapjúruhát is hordunk ilyenkor, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

Elkerülhetjük tehát, hogy két lábon járó sokkolókká váljunk, ha nem csoszogunk, kevesebb műszálas ruhát és több pamutot hordunk, ahogy azzal is, ha beszerzünk egy párologtatót otthonra. Az egész évben magas páratartalommal büszkélkedő őserdőkbe költözők szintén pontot tehetnek a szenvedéseik végére, és természetesen az is megoldás lehet, ha soha többet nem mozdulunk meg!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek