18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Titokban lekapott gumi, spriccelve élvező nő és a szexmentes kapcsolatok

Legnépszerűbb szexcikkeink 2017-ben

2017 legolvasottabb cikkei az intim szőrtelenítéstől a spriccelős orgazmuson át a stealthingig.

Mint minden évben, idén is lelkesen olvastátok pszichológus szerzőink írásait a szexről, a legnépszerűbb anyagok között éppúgy akadt aktualitás, mint örökzöld téma. Íme a top10!

#10 - Számít-e ki mennyire szőrös ott lent?

Pontszerző helyen zárt a fanszőrzettel kapcsolatos különféle preferenciákat bemutató cikkünk. Nemzetközi kutatási eredmények szerint így a teljesen csupasz intim zóna elsősorban a fiatalok körében örvend nagy népszerűségnek, míg az idősebbek között többen vannak a természetesség hívei. Szavazataitok alapján kiderült az is, hogy olvasóink mintegy fele nagyon is fontosnak tartja a déli végek rendszeres karbantartását.

#9 - Érdekességek a női nemi szervről

Tudományosan alátámasztott érdekességek persze. Kilencedik befutónk Consuela cikke arról, mennyi mindent tudhatnánk a nők szeméremtájékáról, ha kellő mennyiségű nőgyógyászati és szexológiai tanulmányt olvasnánk. És mennyivel kevesebb mítosz és tévhit élne a köztudatban...

#8 - Vibrátortörténelem

És azt tudtad, hogy előbb létezett vibrátor, mint elektromos vasaló? Ha te is olvastad nyolcadik helyen végzett írásunkat a gőzgép-hajtotta kezdeti próbálkozásokról és a hisztériás nők számára az orvos által felírt orgazmusról, bizonyára tudtad. Ahogy azt is, mennyire rögös út vezetett napjaink diszkrét készülékeiig.

#7 - Szexmentes kapcsolat

Sok olvasónkat érdekelte az is, hogy élhetnek ilyen sokan szexmentes kapcsolatban. Pontosabban, hogy miért. Miért van az, hogy miközben világunkban szinte minden a szexről szól, a kapcsolatok mintegy 40 százalékában alig vannak együtt a párok. Az okok lehetnek külsők vagy belsők, lehet az alapja egy konfliktus vagy a jó öreg megszokás. Cikkünkből kiderül az is, melyik esetben merre érdemes indulni.  

6 - MILF

A híres-hírhedt mozaikszót minden tárgyiasító felhangja ellenére úgy tűnik, a köznyelvben egyszerűen csak a vonzó harmincas-negyvenes nőkre használják. Persze nem kell érte rajongani, a jelenségnek mindenképpen érdemes azonban utánajárni. Hiszen nem lehet véletlen, hogy miközben a 30 az új 20 (és persze a 40 az új 30), a hétköznapokban is egyre többet hallani a MILF szót. Van tehát a szó, és van a jelenség, cikkünkből pedig azt is megtudhattad, hogyan alakulhatott ez így.

#5 - Így nyúlj a csiklóhoz

Persze, ha minden nő ugyanúgy élvezné, nem kellene róla cikket írni. Ha minden nőnek ugyanaz az érintés volna jó, a férfiaknak is könnyebb lenne. Ha mindenki ugyanúgy működne, nem kellett volna 1055 nőt megkérdezni arról, hogyan szereti, ha a csiklójához érnek. De nem vagyunk egyformák, így ez a kutatás is számos érdekes eredménnyel szolgált. Ezeket az érdekességeket foglalja össze ötödik helyen végzett írásunk.

#4 - Orális szex

Nem csak azt lehet persze kutatni, kinek hogy a legjobb, de azt is, milyen evolúciós előnyökkel jár, vagy éppen milyen immunológiai profitot termel egy-egy élvezetes szokás. Az orális szex például mindkét szempontból hasznos, a dobogóról éppen csak lemaradt cikkünkből az is kiderült, hogyan.

#3 - Rossz helyen keressük a nők kielégülését

Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus a vele készített interjúban beszélt erről, és arról, hol, de legfőképpen hogyan találhatjuk azt meg. A nők (és a férfiak) szocializációja, a pornó világa és a társas nyomás mindenesetre elég komolyan megnehezíthetik a dolgot, ahogy az is, ha különféle "átlagokra" akarunk támaszkodni. Hiszen - ahogy Hevesi mondja - óriási egyéni különbségek vannak mind a libidót, mind a szexuális preferenciákat, mind pedig az orgazmus elérését illetően.  

#2  - Squirt

A nők kielégülése, de legalábbis az orgazmus mint olyan ugyanakkor nem áll meg önmagában. Hiszen nem csak a nő élvezetéről van itt szó, a gyönyör pillanatait partnerük is megéli valahogy. Sokszor pedig úgy tűnhet, mintha ez még fontosabb szempont is lenne. A férfiak büszkeségéről, teljesítményigényéről van szó, mely a nők felé sokszor inkább egyfajta nyomásként, semmint odaadásként jelenik meg. Mintha a férfiak számára fontosabb lenne a nők kielégülése, mint maguknak a nőknek. A jelenségről Csonka Balázs szexuálpszichológus írt részletesebben.

#1 - Stealthing

A szex-kategória abszolút győztese pedig egy idén különösen nagy port kavart jelenséget, a stealthing-et bemutató cikkünk lett. A szexuális erőszak azon formájáról van szó, melyben a férfi (jellemzően egyéjszakás kapcsolatokban) a nő tudta nélkül lehúzza magáról az óvszert, majd úgy is élvez el. A határsértés, az erőszak teljesen nyilvánvaló, ezekben a helyzetekben azonban annyi dolog mosódhat össze, hogy a stealthing áldozatainak beszámolója bizony igen gyakran így kezdődik: "Nem tudom, hogy ez szexuális erőszaknak minősül-e, de...". Annak minősül, ahhoz pedig, hogy ez a mi társadalmunkban is világos legyen, mind egymásért, mind saját magunkért nagyon sokat tehetünk.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek