A lúgos orvost egy riportban a Duna TV, a Facebookon pedig a barátnője mosdatja

A Duna TV hamarosan egy riportban biztosít fórumot Bene Krisztiánnak, a másodfokon 9 évre elítélt lúgos támadónak, hogy az igazságszolgáltatás áldozataként álljon a nyilvánosság elé. Teljesen érthető okokból a Nőkért.hu tiltakozásukat fejezték ki és követelik, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást. Mindeközben Bene Krisztián barátnője is kampányba kezdett a Facebookon. Vakkomondor újratöltve.

A legbestiálisabb szerelmi bosszúnak tartott támadásért ítélték 9 évre a férfit, de az ügynek még nincs vége! A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát." - szól a március huszadikán adásba kerülő riport felvezetője, amiben a csatorna szerkesztői még csak meg sem próbáltak semlegesek maradni, hanem egyenesen a vádlottal empatikus hangvételt ütnek meg.

Mindezt  teszi egy köztévé a közpénzéből, egy olyan férfiközpontú társadalomban, mint amilyen a mienk, ahol az áldozathibáztatás a kultúra része, és ahol a sajtó nagy része pont az ilyen jellegű társadalmi beidegződések ellen küzd. A Duna TV szerkesztőit mindez nem érdekelte, ahogy abbéli felelősségük is hidegen hagyta őket, hogy a riportjukkal milyen társadalmi üzenetet közvetítenek, vagy hogy az milyen hatással bírhat a hasonló bűncselekmények áldozataira. Netalántán Renner Erikára, aki A nem az nem blognak azt írta: 

"Végtelenül szomorú és rossz üzenet. Nekem ez borzalmas, de az már mindegy, én már 4 éve ebben a borzalomban élem a mindennapjaimat. Hol így, hol úgy. De, hogy ennek mi az üzenete? Mi az értelme?”Vajon felmerült a csatornánál, hogy mit fognak érezni a hasonló bűncselekmények áldozatai és hozzátartozói?"

És ha még nem volna elég a szürreális eseményekből, akkor ott van Bene Krisztián barátnője is, aki nemrég a Facebookon szabályos kampányt indított a másodfokon is bűnösnek talált férfi védelmében. A nő arra szólítja fel a Facebook közösségét, hogy osszák meg Bene védőügyvédjének a beszédét, mert "Krisztián hatalmas bajban van". Ha ez alatt azt érti, hogy az igazságszolgáltatás végre a helyén kezel egy ilyen súlyos bűncselekményt, akkor igen, Bene Krisztián valóban bajban van. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a Kékfény mosdató riportja, vagy az érzelmes, és amúgy kissé bűnpártoló hangvételű Facebook felhívás a Kúriát, ahol hamarosan folytatódni fog az ügy, nem fogja befolyásolni.

17351207 10211763948124871 50913341 n.png
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek