5 úti cél, ha nem akarják otthon tölteni a Valentin-napot

Ha ön is azok közé tartozik, aki nem tud kitalálni semmit Valentin-napra, feleslegesnek is tartja az ünnepet és nincs is kedve túl sokat agyalni rajta, akkor önnek való program az utazás. Nem kell messze menni, nem kell, hogy sokba kerüljön, garantált, hogy bármilyen kézműves csokinál vagy virágcsokornál maradandóbb élmény lesz egy néhány napos kiruccanás. 

1. Belföld

Nézzen ki hazai úti célt, ahova már régen el akartak menni együtt, és töltsenek el pár napot ott. Nézzék meg milyen Sopron Volt fesztivál nélkül, milyen télen a Balaton vagy látogassanak el az Egri Várba. Ha ki akar maradni az egész Valentin-napi őrületből, akkor ne wellness szálló speciális ajánlatai között válogasson, hanem kisebb panziót, vagy Airbnb-szállást is választhat. Ha viszont rózsaszirmos szoba a vágya, akkor rengeteg ajánlatot talál a hotelekben. 

2. Bécs

Az egyik legkedveltebb úti cél lehet Bécs, ami egyszerűen és gyorsan megközelíthető Budapestről. Akár rossz az idő, akár hét ágra süt a nap, Bécsben mindig talál valami izgalmasat, ezért is tökéletes úti cél egy néhány napos kiruccanáshoz. A múzeumnegyedben olyan kiállítások várják, amik nem csak a hideg és esős időben lehetnek érdekesek, ha jó az idő, akkor sétálgathat a belvárosban, megnézheti a Belvedere palotát, Hundertwasser-házat. Ha pedig egész napos szabadtéri programot szeretne, akkor kiránduljon Schönbrunnban, ahol a kastély parkja mellett megnézheti az állatkertet is és itt láthat hozzánk legközelebb pandát. Ha nem az autót választaná, akkor leggyorsabb vonattal mennie, míg olcsó ajánlatokat néhány buszos társaság oldalán is talál. 

3. Prága

Szintén könnyen megközelíthető Budapestről autóval a cseh főváros, ahol a téli vagy kora tavaszi időben is lehet azért jókat sörözni és sétálni. A Károly híd kötelező turista kör ha először látogat el a cseh fővárosba, de azt tanácsoljuk inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákra tervezze a látogatást, napközben a nagy forgalom miatt élvezhetetlen, bár az óvárosi hídtorony és onnan a kilátás mindenképpen megéri a sorban állást. Menjen fel a prágai várba, ami Európa legnagyobb várkomplexuma. Ha egy hosszú sétával a Károly híd felől haladva szeretné megközelíteni, akkor a Kisoldalt se hagyja ki, itt rengeteg éttermet, hangulatos utcát, boltokat és templomokat is talál, vagyis lesz bőven fotótémája. 

4. Velence

Ha kicsit messzebb vágyik, akkor jó választás lehet Velence, ami még szintén megközelíthető autóval is, bár már korántsem annyira kényelmes mint mondjuk Bécs, de nézhet akciós repülőjegyeket is például a Ryanair oldalán. Sokak szerint a világ egyik legromantikusabb városa, vagyis éppen ideális helyszín Valentin-napra, de ha nem szeretne a holdfényben romantikusan vaporettózni télen, akkor is könnyen megtalálja Velence különleges hangulatát.  A kihagyhatatlan látnivalók mint a Szent Márk-székesegyház vagy a Dózse-palota mellett Velence még rengeteg érdekességet tartogat, februárban például ott a híres velencei karnevál, amire sok utazási iroda szervez non-stop utakat is buszon alvással.  

5. Lyon

Ha már a Bocuse d'Or miatt Lyonban jártunk, felfedeztük egy kicsit a város, amiről kiderült, hogy remek alternatíva azoknak, akik Párizst túl drágának vagy túl zsúfoltnak találják. Arról talán nem is kell szót ejtenünk, hogy a finom ételek kedvelőinek gyakorlatilag kötelező ellátogatni ide, hiszen a szakácsversenyen kívül is rengeteg csúcsgasztronómiai élményt magába szívhat, elég csak helyet foglalnia valamelyik Michelin-csillagos (vagy majdnem csillagos) étteremben, vagy ellátogatni a Paul Bocuse piacra. Ami pedig a legjobb Lyonban, hogy gyakorlatilag minden van, ami Párizsban is. Van egy kisebb Eiffel-tornyuk, aminek teteje ráadásul magasabban is van mint az ismert Eiffel-toronynak, Igaz, javarészt azért, mert egy hegyen áll. Van itt is Notre-Dame, ahova egy jó kis lépcsőtúrával lehet feljutni, a kilátás miatt viszont mindenképpen megéri. És aki a párizsi tárlatokat hiányolná, annak eláruljuk, hogy a nagy verseny közepette még arra is volt időnk, hogy megnézzük a Matisse kiállítást és néhány Picasso festményt is. Lyonba autóval eljutni nem a legkényelmesebb, viszont fapados járattal is megközelítheti és a Swiss Air is jó áron indítja a járatokat. Kipróbálhatja például a világ legújabb gépét a Bombraider CS100-at, aminek a műszereit például a NASA-val közösen tervezték, ráadásul nagyobb a felső poggyásztér és felfelé záródik, vagyis sokkal egyszerűbb a feje fölé lendíteni a bőröndjét. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra