Tudja, hogy mi Magyarország kedvenc turistalátványossága?

Az Vouchercloud összeszedte, melyik országnak mi a legjobb látványossága a Tripadvisor szerint és ez aztán gyakran meglepő és vicces eredményeket szült. A Tripadvisor az az oldal, ahol nem csak hoteleket és éttermeket lehet értékelni a sokat utazó felhasználóknak, de a látványosságokat is le lehet pontozni vagy éppen fel lehet magasztalni. Az oldal gyakorlatilag az egész világra kiterjedően megnézte mik a legkedveltebb helyek a felhasználók szerint. Így derült ki, hogy Magyarország legmenőbb nevezetessége a Parlament

Ebben még nincs túl sok meglepetés, a Steindl Imre tervei alapján épült Országház valóban elég impozáns épület, vagyis nem csoda, hogy a turisták imádják. Na de mi a helyzet a többi országgal

Európa

Mi jut eszébe a német látnivalókról? Talán a Brandenburgi kapu? Vagy a kölni dóm? Nos, a felhasználók szerint a hamburgi Miniatur Wunderland, a világ legnagyobb terepasztala az, amit semmiképpen sem szabad kihagyni ha Németországban jár. És azt hitte Angliában a Stonhenge meg a Big Ben érdekel mindenkit? A francokat, a Harry Potter stúdiótúra a legmenőbb. Franciaországban a Musee d'Orsay a legmenőbb látnivaló, míg Spanyolországban a Sagrada Familia, Olaszországban pedig a Colosseum. 

Amerika

Kanadába a Niagara vízesésért érdemes ellátogatni, Peruban a Machu Picchuhoz látogasson el, Brazíliában pedig az Iguazú-vízesést, Argentínában a Garganta deel Diablo vízesést érdemes megnézni, vagyis a Tripadvisor felhasználói különösen szeretik a vízeséseket. És hogy mit ajánlanak az egész Amerikai Egyesült Államok területéről? A Central Parkot. 

Ázsia és Ausztrália

Az nem meglepő, hogy Kínában még mindig a Nagy Fal a legnagyobb látványosság vagy Indiában a Taj Mahal, de Japánban a Fusimi Inari-nagyszentélyt, Dél-Koreában a szöuli metrót ajánlják a legtöbben. Ausztráliában a Sydney kikötő, Új-Zélandon pedig az Új-Zélandi Múzeum a legjobb szórakozás az alkalmazás felhasználói szerint. 

shutterstock 297104528
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Mustra