Esküvői garázsvásár, ami nem is az, ami

Melyik trendre csapna le?

Az etyeki pincesor megközelítése személyautóval nem egyszerű, gyanús is, hogy szinte csak terepjárók jönnek szembe velünk, miközben egy esküvői garázsvásárra igyekszünk. A hatalmas kátyúkkal borított földúton végigzötyögve érkeztünk el a Rókusfalvy birtokra. A helyszín egy hatalmas sátor, ide pakolták be az asztalokat, ahol az előzetes információk szerint ex- és leendő menyaszonyok találhattak egymásra, hogy a nap végén mindenki boldogan térjen haza. Az árusítás szinte semmibe nem került, 1000 forintot kértek egy asztalért, ami finoman szólva is baráti árnak tekinthető. Mi lelkesen készültünk, hogy hány levetett ruhára, cipőre, vagy sosem használt fátyolra bukkanunk, ehhez képest a szolgáltatók domináltak, akik jó pénzért eladtak volna nekünk csokrokat, dekorációt, drótból hajtogatott ülésrendet, vagy épp baromi fogyókúrás süteményeket. Persze nincs ezzel semmi baj, legalább megismertük mik a trendek, és mire lehet számítani, ha valaki most akar házasodni, csak hát ezeket az infókat a szokásos esküvő kiállításokon is éppúgy be tudta szerezni bárki, míg a várt olcsó kellékeket kevésbé.

A country és a vintage nagyon megy mostanság, a koptatott régi bútorok, virágos kiegészítők tömkelege kelleti magát mindenhol, ehhez pont jól passzol a helyszín, amely - nahát! - kibérelhető, akár esküvőre is.

Persze azért akadtak tényleges ex-mennyaszonyok is: volt, aki túl sok cérnagömböt vásárolt, és azokkon szeretett volna túladni, más a válás után szabadult volna a régi gönctől, féláron. Az eladók roppant rutinosan, a nagy napról készült fényképekkel prezentálták az eladni valót, a profik pedig szórólapokat dugdostak a kezünkbe.

És volt, amire rácsodálkoztunk – ha nem volna igazán újdonság, nézzék el nekünk, mostanában senki nem házasodik a baráti körben:

Menő lett a desszertasztal

Már nem csak tortával várják a násznépet, hanem külön asztalra kerülnek az aprósütemények, melyeket persze egyedi felkérés alapján terveznek meg, az esküvő stílusának és színvilágának megfelelően. Ez annyira külön világ, hogy az asztalt külön lehet bérelni, és természetesen a muffinok, cake-popok, cupcake-ek szintén a szolgáltatás részei. A dolog annyira menő, hogy a Marangona desszertasztal workshopot is tart, ahol ki lehet találni, milyen asztalt is álmodott meg valaki. Az is gyorsan kiderült, hogy hóditanak a "meztelen torták", amik szerintünk egyszerűen csak úgy néznek ki, mintha nem fejezték volna be őket, de nem, ez kérem a trend, talán végleg vége a fondant és marcipán bevonatos halmoknak.

Csokor lehet bármi, ami nem virág

Mit nekünk elhervadó virág, amikor a menyasszonyi csokor ma már készülhet kerámia vagy textil felhasználásával is!? Ezt az Amerikából érkezett trendet lovagolta meg Rajnai Veronika, aki hangsúlyozta, hogy ő igazából virágkötő, és most még csak próbálgatja, mekkora itthon erre a kereslet. A textilból készült csokor annyiban jó, hogy pihekönnyű, a kerámiával kombinált darabokról ez nem mondható el, mindenesetre nagyon vicces egy gombokkal és mindenféle csillogó darabbal kirakott csokor. Az árak 18000 – 28000,- Ft körül mozognak, de a csokrokat bérelni is lehet. Egy javaslatunk mindenestre van: ilyen csokrot csak akkor dobjon el, ha barátnőinek jók a reflexei.

Drótból koszorúslány felkérő

Bevalljuk, életünkben nem hallotunk a felkérő ajándékról, de persze a hippi haverok nem csinálnak ilyen úri dolgokat. A rendes lányok azonban szeretnének minél többet költeni életük nagy napjára szóval felkérő ajándékot küldenek, melyben jelzik a barátnőnek, hogy szeretnék, ha ő lenne a koszorúslány. Ezt a bizonyára tátongó piaci rést töltené be Kiss Norbert, aki erre a célra vállfát ajánl, melyre drótból rátekeri a barátnő nevét. Hasonló tematikával készülhet ültetődrót vagy muffintartó is. Tényleg nem hittük, hogy erre lenne igény, de mégis: a szemünk előtt adott le megrendelést rájuk egy hölgy egy családi eseményre. Az árak 1500 forintnál kezdődnek, megrendeléstől függően.

Vendégfa

Itt már tényleg úgy éreztük, mint a nagyi, aki csak kapkodja a fejét a technika/lehúzásipar fejlődésén. A vendégfa is egy létező dolog, amelynek célja, hogy a vendégek aálírnak, ujjlenyomatot hagynak, vagy valamilyen más módon jelzik, hogy ők is együtt örvendeztek a párral. Mi egy ujjlenyomatos verzióval találkoztunk, amihez a megrendelő kérésének megfelelően készül egy rajz, hogy ne csak fában gondolkodjunk. Ez lehet lufi, virág, vagy bármi ami eszünkbe jut. Az általunk talált gyártó 5000-9000 forintot kér egy képért, attól függően, hogy vászonról vagy papírról van-e szó.

Dekorkészítő workshop

Hatalmas ötlet, ha már felkérő ajándékra és vendégfára is költeni kell, spóroljon az esküvőn ott, ahol tud, csináltassa meg a barátnőivel a dekorokat. Na jó, ez így gonoszan hangzik, mennyivel cukibb, hogy töltsön egy csajos délutánt a Palomában Mimivel, ahol tényleg el lehet készíteni az esküvő bizonyos kiegészítőit, dekorációit. Csak a stílust és a mennyiséget kell kitalálni, onnantól kezdve az ollóé és a ragasztóé a főszerep. Ők egyébként dekorálást és szervezést is vállalnak, a vásáron több stílusban is megmutatták, mi mindent lehet a papírral kezdeni, és milyen látványos dolgokat lehet készíteni.

Ennek kész verziójában utazik a Süti Dekor, akik mindenféle stílusban kínálnak dekorációs kellékeket, a zászlócskáktól a keksztartókig - amiket ugye fel lehet használni a desszartasztalon. Elmondásuk szerint a candy bar is nagyon kapós, melynek lényege, hogy az ember egy csomó cukorkát kipakol a vendégeknek, akik ettől boldogok lesznek. Ők egyébként részben cukrászati dekorációra szakosodtak, de ha arról van szó, bármikor szívesen elkészítenek egy desszertasztalt is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra