Last minute programtippek az őszi szünetre

Holnap kezdődik az őszi szünet a gyerek iskolájában, és még mindig nem talált ki semmi jó programot? Segítünk! Tippjeink közt jó időre éppúgy talál családi programot, mint szakadó eső esetére.

456844306
Franco Origlia / Europress / Getty

Kiránduljunk!

Akkor is eltölthet a család egy szép napot a fővárostól távol, ha a komplett hosszú hétvégét nem tudják, vagy egyszerűen nem akarják utazással tölteni. Remek célpont a festői Dunakanyar, azon belül is Visegrád. Könnyedén megközelíthető kocsival és tömegközlekedéssel is, és éppen annyi látnivalót és programot kínál, hogy a család egy percig sem fog unatkozni.

Aki autó helyett gyalog hódítaná meg a hegyet, mi ezt a remek, 7,5 kilométeres körtúrát javasoljuk, mely a város megújult Tourinform irodájától indulva, egy viszonylag meredek, izzasztó kaptatón át a Fellegvárig vezet, majd érintjük a bobpályát, a canopy kiindulópontját, a csodás kilátással rendelkező Nagyvillám éttermet és a Zsitvay-kilátót is. Ez utóbbiba mindenképp menjenek fel, elképesztő a panoráma!

Kilátás a Zsitvay-kilátóból
mimi / Travelo

A hegyről leereszkedve először a Salamon-tornyot, majd a Királyi Palotát érintjük. Ide is érdemes megváltani a belépőt, főleg, ha hozzánk hasonlóan 10-15 éve nem jártak erre. Szuper reneszánsz kertet, Mátyás-korabeli enteriőröket (a konyha a legjobb!) és rekonstruált díszkutakat láthatnak itt. A gyerekek kedvence itt Kő Boldizsár színpompás játszótere lesz, pontosan a palotával szemben, eltéveszteni lehetetlen.

Mégis elutazna?

Szuper last minute és egyéb kedvező wellness ajánlatok Hévíz szívében, az exkluzív Palace Hotel****-ben! Az ajánlatokat ide kattintva tudja megnézni. (x)

Másszunk a falra!

Szakad az eső, úgyhogy lőttek a kirándulásnak? Ettől még nem kell egész nap a tévé előtt heverniük! Próbálják ki a falmászást, garantáltan vicces élmény lesz, pláne, ha az egész család most mászik először. Személyes kedvencünk a budapesti Váci úton található Boulder Club ahol a sziklamászás beltéri változatát lehet kipróbálni: a különböző dőlésszögű felületekre szerelt fogásokba, követ imitáló anyagokba kapaszkodva idézhetjük meg a valódi sziklafal nyújtotta élményt.

164772748
Christof Koepsel / Europress / Getty

Előnye, hogy kényelmes ruhán és vékony talpú tornacipőn kívül semmilyen extra eszközre nincs hozzá szükség, biztosítókötél vagy beülő nem szükséges, a kezdőknél viszonylag gyakori lepottyanásokat a vastag matrac fogja fel. Kisiskolás kortól érdemes kipróbálni, felnőtteknek a belépő napszaktól és naptól függően 1000-1300 forintba kerül, 6-14 éveseknek féláron váltható belépő.

Múzeumozzunk!

Szintén rossz idő esetére ajánljuk a Múzeumok Őszi fesztiválját, mely még november 9-ig tart, és az ország 94 településén 168 múzeum 1773 programmal várják a látogatókat, így biztosan mindenki talál kedvére való tevékenységet, akár rajzolni szeret, akár pincétől a padlásig fedezne fel egy ódon épületet. A részletes programfüzet ide kattintva letölthető. http://www.oszifesztival.hu/letoltheto-programfuzet-2014.html

Bojtárképző Szentendrén

A szentendrei Skanzent mindig jó meglátogatni, de a legjobb kétségkívül akkor, ha megtelnek élettel a porták. Október 23-26. között a nyüzsgésre biztosan nem lesz panasz, ugyanis Vendel-napi pásztorvigasságokat tartanak. Lesz birkaterelés, pásztorkutyák, megelevenedő régi mesterségek, vándormuzsikusok és persze az esemény főszereplői, maguk a pásztorok is tiszteletüket teszik a Skanzenben.

2010 pünkösd 765
Szentendrei skanzen

A kicsik a Bojtárképzőben játszhatnak birkapásztorosat gyapjúból készült játékbárányokkal, a nagyobbak, és az ügyes kezű felnőttek a Kézműves Udvarban próbálhatják ki a pásztorbot-faragást, az ostorfonást, valamint a pásztorhangszerek, mint a szárduda és a mókás nevű zúgattyú készítését. Eszkábálhatnak bárány-ujjbábot, festhetnek pásztormotívumos plakettet növényi festékkel, és lesz a hétvégén gyöngyfűzés, bőr kulcstartó-készítés is. A "ma született bárányok", vagyis a legkisebb gyerekek pedig a Meseházban berendezett hempergőben kúszhatnak-mászhatnak, amíg a testvérek meséket hallgatnak, a szülők pedig szusszannak egy kicsit. További információ itt és itt.

Még nincs terved az idén hosszúra nyúló őszi szünetre?

A zalakarosi MenDanban unatkozni nem lesz idő! Állati délelőttök a Tropicarium lakóival, állatian jó hangú sztárok: Radics Gigi, Vastagh Csaba, ByTheWay, gasztronómiai csodák az ősz ízeivel. A szellemes hangulat átszövi a gyerekjátszót is, majd a szálloda a varázslatok és a bűvészet birodalmává változik. Ez állati lesz! (x)

Őszi szünet a cápák között

Nem tud kivenni szabadságot az egész őszi szünetre, és vállalkozó kedvű nagymamában is hiányt szenved? Mit szólna egy jó kis napközis táborhoz? Október 27-31. között öt napos tábort szervez 6-12 éves korú gyerekeknek a Tropicarium. „Beleshetsz a Tropicarium kulisszái mögé, felfedezheted a fizika néhány csodáját, előadást hallgathatsz, kísérleteket nézhetsz a Csodák Palotájában. Kézműves foglalkozásokon vehetsz részt, a tökfaragás mellett minden egyéb „tökös és rémes” dekorációkat készíthetsz, amit aztán haza is vihetsz! A Nagytétényi kastélyban nyomozós játékban vehetsz részt, a Elevenpark Játszóházban kedvedre tombolhatsz, majd a Campona mozijában egy izgalmas film közepette pihenheted ki magad” - ígérik a gyerekeknek a szervezők.

irenne56
irenne56 / Indafotó

Az őszi szünetben naponta 8 és 17 óra között zajlanak a napi foglalkozások, a programokkal, napi 3 étkezéssel, felügyelettel és a hét végén megkapott ajándékcsomaggal a tábor díja összesen bruttó 36 000 Forint/fő. További információ itt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek