Legyen a saját kozmetikusa!

Kozmetikushoz járni ma már sokaknál luxusnak számít, hiszen egy-egy kezelésért nem kevés összeget hagy ott az ember. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondania az ápolt külsőről: otthonra is beszerezhet olyan professzionális gépet magának, amiket eddig főleg csak a szalonokban láthatott.

Elektromos arctisztító

Ha elege van a végtelenségig tartó arcradírozgatásból, akkor érdemes beszereznie egy elektromos arctisztítót! Ezeket a készülékeket a kozmetikai szalonokban látottaknál kisebb méretben –többnyire ceruzaelemmel működő változatban - otthoni használatra is meg lehet vásárolni. Külalakját tekintve egy ilyen készülék elektromos fogkefére emlékeztet, csak persze a feje jóval nagyobb. A végén gyorsan pörgő, puha kefe remekül eltávolítja a bőrről az elhalt hámsejteket, ráadásul a vérbőséget is fokozza, ami előkészíti az arcot a további hatóanyag bevitelre. Használhatja magában is, viszont még jobb, ha a szokásos arcradírját is felviszi, és úgy alkalmazza a készüléket.

Ár: a boltokban kapható készülékek általában 40.000 forint körül vásárolhatók meg, ha azonban nem akar ennyi pénzt kiadni érte, akkor meg is rendelheti, mindössze $43-ért (kb. 9500 Ft).

Bioptron lámpa

Talán ez az a készülék, ami ra is otthoni használatvalóban elterjedtnek mondható, nem csak a szalonokban használják. Általában kiütésekre, sérülésekre, megfázásra használják, azonban polarizált fénye az arcápolásban is nagy segítségére lehet, ugyanis jó hatással van a pattanásokra és a kipirosodott, vérerekkel teli bőrre is, sőt, még a ráncokra is, mivel serkenti a sejtmegújulást. Vannak olyan készülékek, melyek cserélhető fejesek, így akár színterápiaként is lehet használni, ha a problémájának megfelelő árnyalatú lencsét teszi fel. Külön jó oldala, hogy teljesen fájdalommentes, és nem jár semmiféle mellékhatással, így akár naponta is alkalmazhatja.

Ár: 50.000-300.000 Ft (amennyiben csak időszakosan használná, érdemes inkább kölcsönöznie.)

Arcszauna

Bár a kozmetikusok szerint a pattanások kinyomkodását inkább szakemberre kéne bízni, hiszen több kárt is okozhatunk azzal, ha szakavatatlanul nekiesünk a bőrünknek, de őszintén, ön meg tudja állni, hogy ne nyomkodjon, ha egy óriási pattanás éktelenkedik az arcán? Na ugye, viszont ha erre kerülne a sor, akkor azért érdemes előtte jól felpuhítania a bőrét. Ezt sokan úgy teszik, hogy egy edényben felforrósítanak  egy kis vizet, majd egy törölközővel a fejükön, fölé hajolnak. Mindez azonban lényegesen könnyebb és biztonságosabb, ha beszerez egy arcszaunát, amibe akár valamilyen illóolajat is tehet. Használata egész hülyebiztos: csak egy kis vizet kell bele önteni, majd bekapcsolni a gépet és várni pár percig.

Ár: 4000-7000 Ft

Kézi ionos, ultrahangos készülék

A szalonokban gyakran látni bonyolultnak tűnő gépeket, melyek inkább hasonlítanak valami kommunikációs ufó-kütyüre, mint kozmetikai eszközre. Ilyen például az ultrahangos gép, ami rendszerint több részből áll: egy dobozból, és 2-3 fejből. Persze ezt is megveheti magának otthonra – már, ha van sok pénze -, azonban lehet még egyszerűbb, kézi eszközöket is kapni belőlük. Hatásfokuk természetesen nem éri el a komplettebb készülékekét, azonban nagyszerűen kiegészítheti az otthoni szépítgetést, mivel egy ilyen géppel a hatóanyagokat mélyebben be tudja juttatni a bőrébe.

Ár: kb. 20.000 Ft

Kézi mikrodermabrázió

Ha úgy érzi, a sima arctisztító/radírozó gép már nem elég, akkor átválthat mikrodermabrázióra is, amely szintén a bőr legfelső, elhalt rétegének az eltávolítására szolgál, csak tökéletesebben. Az eljárás fájdalommentes, és minden otthoni kezelést remekül kiegészít.  Jó oldala, hogy szinte azonnali eredményt mutat, valamint az egész testen bátran alkalmazható. Rendszeres használatával a bőr simábbá, puhává válik, a kisebb ráncok eltűnnek, a cellulit javul, a pattanások eltűnnek.

Ára: 20.000-40.000 Ft

Kézi dermaroller

Bár sokan félnek tőle, azonban a kézi dermaroller használata csakis minimális fájdalommal (sőt, valójában csak kellemetlenséggel) jár, ellenben az egyik leghatásosabb otthoni is alkalmazható ránctalanító eszköz. A készülék fején apró tűk találhatóak, amik kisebb sebet ejtenek a bőrön, melynek köszönhetően egyrészt beindulnak a regeneráló folyamatok, valamint a kollagén termelődése is lényegesen felgyorsul - aminek nagy szerepe van a fiatalos bőr megtartásában/visszaszerzésében. Használatát persze nem úgy kell elképzelni, hogy ahogy végighúzza az eszközt az arcán, úgy azonnal vérezni kezd, hiszen a sebek igazán aprók, szinte észrevehetetlenek. Azzal azonban nem árt számolni, hogy ha érzékenyebb a bőre, akkor kisebb bevérzés, bőrpír előfordulhat, ami pár nap alatt eltűnik.

Ára: 3.000- 20.000 Ft

Galvanikus arcvasaló

Szintén a ránctalanításban van nagy szerepe az otthoni arcvasaló készülékeknek, melyek amellett, hogy "galvanikus árammal energetizálják és regenerálják a bőrt, az izmokat is stimulálják", így az arca feltöltődik. Lehet magában, illetve ampullával, géllel együtt is használni, és szerencsére teljesen fájdalommentes. Sokaknál már az első kezelés is látványos eredménnyel jár: a bőr puhábbá és simábbá válik, a ráncok mérete csökken, az izomtónus megnő, ráadásul többszöri használat után a szemhéj megereszkedettsége is javul.

Ára: 48.000-58.000 Ft

Oszd meg másokkal is!
Mustra