Így készítsen egyedi flipflopot

Itt a nyár, megszabadultunk a zárt cipőktől, szívünk szerint flipflopban nyomnánk végig a nyarat. Egy idő után viszont mocsok unalmas az ezer éve hordott, egyszínű papucs, amin sehol egy strassz vagy szín, esetleg valami más dísz. Semmi gond, ezentúl gyártunk magunknak olyat, amilyet akarunk.

papucs640

A saját készítésű flipflop alapjául a legegyszerűbb papucs szolgál, amit legjobb áron a hipermarketekben lehet beszerezni. Ezek pont jók arra a célra, amire szánjuk őket: hogy átalakítsuk. Ha még nem vásárolt be idénre, akkor nézzen körül nálunk, ilyenek az idei legjobb darabok. Azért arra felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy flipflopban járni egészségtelen és káros, pont a lapossága és az egy ponton rögzítettsége miatt, ezért gyerekek számára kifejezetten nem ajánlott.

Első és részleges kudarcba fulladó kísérletem ez a papucs volt, melynek az elkészítése teljesen egyszerűnek tűnt. A dolog tényleg nem bonyolult, viszont a sarkon lévő csomó kifejezetten tudja nyomni a lábat, ezért inkább egy bugyigumit hozzávarrva érdemes lezárni a szandállá avanzsált tangapapucsot. Fontos a pontos méretezés, mert különben csúszkálni fog az ember lába, ez pedig nagyon kellemetlen tud lenni.

A papucshoz csak vászon vagy pamutanyag szükségeltetik( érdemes odafigyelni, hogy ha régi pólót használunk fel, az kissé ruganyos), és ha kerülne rá virág, akkor tű és cérna. A részletes leírásért kattintson ide.

keywest

Ugyanennek egy még egyszerűbb változatához, csak valamilyen szép, színes anyag kell, és kb. 10 perc szabadidő. Az elkészítése tényleg gyerekjáték, ezt még nekem sem sikerült elszúrnom.

masikpapucs

Ha önök kedvelik a díszesebb, és pepecselősebb darabokat, akkor nézzék meg ezt a spanyol nyelvű videót, ahol gondosan megmutatják, hogyan lehet elkészíteni egy gyöngyökkel hímzett darabot.

Ezt a vidám papucsot szinte bármilyen mintájú anyagból el lehet készíteni, sőt anyag helyett akár a karácsonyról megmaradt díszszalagot is fel lehet használni. Az eredmény így fog kinézni, a munkába nagyobb gyereket is be lehet vonni, annyira egyszerű és veszélytelen a dolog.

bandana.png

Szintén egy régi póló felhasználásával lehet megalkotni ezt a csodás darabot, amelyet akár több színből is összefonhatunk. A végeredményt többféleképpen lehet hordani, akár gladiátorszandálként is funkcionál, ha és amennyiben valakinek elég karcsú a vádlija hozzá. Erősebb lábú lányoknak nem ajánlott, de a bokán többféle módon is lehet kötözni.

DIY-flip-flops-2

Hasonlóan készül ez a csavart flipflop, ami talán vékonyabb pántú papucsnál érvényesül jól. A képen látható műbőr darab helyett azért ajánljuk a gumiborításút, mert a melegben percek alatt beleizzad az ember lába, és a vidám, színes pántok ellenére is csak szentségelni fog.

73-560x265

Persze van, amit én se alakítanék át, ebbe a drága darabba, ha lenne pénzem, biztos beruháznék, hisz alig 18000 dollárba (alig több, mint 4 millió forintba) kerül. De legalább jó helyre megy az a pénz. Szerencsére már az abszolút minimalista papucs is elkészült, ami kizárólag egy talpból áll. Na, ezzel tényleg lehet variálni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra