Fehér fogak 40 perc alatt: igaz vagy sem?

Miután évekig kísérleteztem az olyan házi módszerekkel, mint a szódabikarbóna meg a fogpor, és persze mindig fogfehérítős fogkefét meg fogkrémet vettem (melyek nem értek semmit), nem bírtam ellenállni a sznobságomnak, és a Bónusz Brigádnál vettem egy bónt fogfehérítésre. Persze, azt csak utólag olvastam el, milyen típusú kezelést javasolt a fogorvos, illetve, hogy mire számíthatok.

Több oldalon is írták, hogy már a kezelés előtt érdemes kétnaponta Elmex gélt használni, úgyhogy felkészülésképp ezt beépítettem az esti fogmosás utánra.

A rendelő, ahová a bónt vettem, persze messze volt, de a vonzó ajánlatra gondolva (114.990 Ft helyett 15.900) kibuszoztam a világ végére. A fogorvos keveset kérdezett, és még kevesebbet mondott, kitöltöttünk egy papírt, amin a betegségeimet, esetleges drogfogyasztási szokásaimat vettük végig, aztán irány a szék: kesztyű és maszk neki, nyálfelfogó kendő nekem, és semmi cicó, vágjunk bele.

Fogköveim szerencsére alig voltak, megtudtam, hogy a bal felső kettesemben cserélni kell az esztétikai tömést, és van egy kis luk valahol a jobb alsó fronton, de meg lettem dicsérve, mert Mosó Masa módjára sikálom a fogaimat naponta többször.

A fogkőleszedés után (amihez még gyümölcsízű érzéstelenítő is járt), egyből szájpecket kaptam, majd közölte a fogorvos, hogy most akkor kipeckelt szájjal fogok ülni legalább fél órát. Lekente a fogínyt, aztán jött a fehérítő, ami a LED-lámpa fényére reakcióba lép a foggal, és kifehéríti azt. Mivel beszélni így már nem tudtam, eredeti riasztórendszert üzemeltek be arra az esetre, ha problémám támadna: kaptam a kezembe két fém tükröt, hogy ütögessem össze, ha fájdalmat vagy égető érzést érzek. Az első kör után lemosták a fogamról a maró anyagot, és jött egy újabb kör. Néha a doktor bejött érdeklődni, hogy vagyok, de mivel kommunikációképtelen voltam, így csak mutogattam.

Az újabb kör után kiderült, hogy az ínyemet azért kissé megviselték a történtek, bár én ezt nem éreztem. A kezelés alatt, bár be lett ígérve, hogy az egyik fogam esetleg érzékenyebben reagál a gyengült tömés miatt, alig éreztem valamit. Azóta kitartóan érzem, hogy vannak fogaim, de elviselhetetlen fájdalomról nem beszélhetünk, így fájdalomcsillapítót sem vettem be. Elvileg 24-48 órán át tiltott a kávé, vörösbor, cigaretta, cékla, piros gyümölcsök, és minden, ami elszínezi a nyelvet, ezért szívószállal kortyolgatom a kávét. Az eljárás tartóssága életviteltől függ, 6 hónaptól 3 évig lehet fehérebb fogunk.

Hosszú távú eredményt egyelőre tehát nem tudok prezentálni, de – bár alapvetően fehérek voltak a fogaim –, a hatás mindenképp feltűnő, még ha állítólag árnyékban jobban is látszik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra