Hogyan kérték meg a kezed? Írd meg nekünk és nyerj!

Csak bámultam a képernyőre, de akkor már előttem térdelt ő, és feltette a kérdést, amire minden nő vár - mondta Erika, akinek - most már férje - DVD-n kérte meg a kezét. A közelgő Valentin nap alkalmából nyereményjátékot hirdetünk olvasóinknak, és várjuk a vicces, kreatív, megható, romantikus, komédiába illő, vagy más okból emlékezetes lánykérési történeteket.

A lánykérések nagy része évfordulókon és ünnepeken, leginkább karácsonykor történik. A férfiak nagy része nem kimondottan romantikus alkat, ezért ha elérkezettnek látja az idő, egyszerűen teszi fel a kérdést: leszel a feleségem?

Fotó: Joe Philipson
Fotó: Joe Philipson

A Meglepkék.hu-val és a Romantikatérkép.hu-val  közös nyereményjátékunkon a vicces, különleges, emlékezetes, vagy épp komédiába illő lánykérések történetét kutatjuk, de mielőtt a nyereményre rátérnénk, a hangulat kedvéért idézünk egy valós történetet.

Szerencsére akadnak ugyanis olyan nők, akik pasija ötletet is visz a nagy kérdésbe. A Pécsett élő 35 éves Erika például az alábbi élményéről számolt be a Díványnak.

Nem vettem észre semmit

"Egy teljesen átlagos téli estén történt, néhány héttel karácsony előtt. Késő volt, éhes voltam és már nagyon fáradt. Mire hazaértünk, megérkeztek a barátaink is, de fel sem tűnt a kései látogatás. Beszélgettünk, közben a fiúk becsempésztek egy DVD-t a lejátszóba. Természetesen még mindig nem vettem észre semmit" -  mondja Erika, aki ezután a televízió képernyőjén elsőként barátnőjét látta meg, méghozzá a Híradóban.

"A képernyőn feltűnt a barátnőm, aminek nagyon megörültem, mert még sohasem láttam őt, bár sok éve dolgozik az Universitas Televíziónak. A látottak egy híradóra emlékeztettek, kommentekkel, képekkel, összekötő szöveggel. Aztán egyszer csak pisszegtek a többiek, csendet intettek, s bár nem értettem, mitől fontosabb a következő hír az összes többinél, hiszen karácsonyi bevásárlásról esett szó, a rohanásról és keresgélésről, amiből ilyentájt az embernek pont elege lesz."

Fotó: Glen Loos-Austin
Fotó: Glen Loos-Austin

Dőlt rólam a víz

"A következő kép a sűrű hóesésben egy utcán sétáló fiatalembert idézett, aki néhány másodperc után nagyon kezdett hasonlítani a páromra, Szilárdra. Ugyanaz a cipő, kabát, a bárhonnan felismerhető járás, aztán elhangzott a neve, a képernyőn egy közeli felvétel, és hogy - mekkora szerencse - ő már megtalálta, amit keresett. Aztán feltűnt egy ékszerbolt kirakatának képe, az ajtaján kilépő fiú, kezében egy kis dobozzal." – meséli történetét tovább a pécsi nő.

"Abban a pillanatban elkezdett dőlni rólam a víz, a torkomban dobogott a szívem: Ez hogy lehet? Jól látok? Híradó egy érdekes véletlennel? Vagy mégsem? Cikáztak a gondolatok a fejemben, ömlöttek az agyamba a kérdések, de sok időm nem volt gondolkodni, mert a Székesegyház lépcsőjéről hangzott a kinyilatkoztatás Szilárd kezében a kis ékszeres dobozzal: Nagyon szeretlek, és veled akarom leélni az életem!"

"Csak bámultam a képernyőre, de akkor már előttem térdelt ő, és feltette a kérdést, amire minden nő vár: Leszel a feleségem?" Erikának tavaly júliusban volt az esküvője, s mint meséli, hasonlóan romantikus volt, mint a lánykérése.

A történet azt igazolja, hogy akadnak még vagány, vicces, és még romantikus férfiak is.

Írd meg a saját történeted és nyerj egy romantikus pikniket!

A közelgő Valentin nap alkalmából nyereményjátékot hirdetünk olvasóinknak. Írjátok meg nekünk saját lánykérésetek történetét a dívány@dívány.hu emailcímre. A legjobb történetek beküldői között kisorsolunk egy két személyes romantikus pikniket, amelyet a Meglepkék.hu ajánlott fel. A nyertest február 14. előtt értesítjük.

Címlapfotó: Trevin Chow

Oszd meg másokkal is!
Mustra