A Facebook az alkoholizmust is leleplezi

Évi 1700 főiskolás hal meg Amerikában alkohollal összefüggő problémákban, segíteni még sem tudtak rajtuk, mert nem mentek orvoshoz.

A Facebook profilon közzétett, és néha idegesítő beszámolók arról, hogy előző este ki mennyire csapta széjjel magát, és most mennyire másnapos, segíthetnek abban, hogy az ismerősök még idejében azonosítsák az alkoholproblémákkal küzdő fiatalokat, és segítséget nyújtsanak nekik.

Amerikában a főiskolás diákok komoly hányada számít kifejezetten problémás ivónak, akik azonban nem jutnak el a segítségkérésig, mert nem nagyon járnak orvoshoz, ha egyéb problémájuk nincsen - írja a Helatland. A Wisconsini egyetem egyik professzora, Megan Moreno szerint a közösségi média új felhasználási területe lehet az egészségügyi monitorozás, aminek segítségével megelőzhetőek lennének komolyabb bajok. Mopreno 307 profil vizsgálata alapján három csoportba osztotta a diákokat, a harmadikba kerültek azok, akik rendszeresen a normális mértéken felüli részegségekről osztottak meg képeket, beszámolókat. Később a diákokkal teszteket töltettek ki, és az eredmények igazolták a professzor előfeltevését: azok, akik a problémás ivók csoportjába kerültek, az utólagos teszteken 89%-ban mutattak alkoholproblémákat.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.