Lehet, hogy soha többé nem lép pályára Williams

Sjögren szindrómától szenved Venus Williams teniszezőnő. Williams váratlanul a US Openből is kénytelen volt kiszállni, amikor kiderült.

Egyelőre nem tudni, hogyan tovább, de sokak szerint Venus Williams sportkarrierje végét jelentheti a nemrég felállított diagnózis, miszerint Sjögren szindrómában szenved. Az autoimmun betegség a szervezet külső elválasztású mirigyeit támadja meg, amitől kínzó száj- és szemszárazság, ízületi duzzanat és csontfájdalom lép fel. A Sjögren szindróma súlyos esetekben a vesét és a csontokat károsítja.

Wiliams évek óta szenved a betegség tüneteitől, de az orvosok eddig nem tudták megmondani neki az okot. Most kifejezetten megkönnyebbült, mert legalább tudja, mi a baja - mondta. A Sjögren szindróma egyébként 90%-ban nőket támad meg, és hogy mi váltja ki, az egyelőre még homályban maradt, az orvosok genetikai okokat sejtenek a betegség kialakulása mögött. Hogy Williams visszatérhet-e valaha a pályára, az kérdés. A betegség tünetei kezelhetők, de a legyengült szervezet nem viseli olyan jól az élsport által okozott terhelést.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.