Két babát szült a nő, akinek dupla méhe van

A 28 éves indiai nő úgy tudta, ikerterhes, orvosa csak a szülés megindításakor észlelte, hogy egy ritka rendellenesség miatt dupla méhe alakult ki, és mindkét méhben egy-egy magzat fejlődött.

Egy hónap különbséggel esett kétszer is teherbe egy észak-indiai nő, akinek egy különös rendellenesség folytán dupla méhe van, számolt be a Weird Asia News. A 28 éves katonafeleség, Rinku Devi két, egymást követő menstruációs ciklusa alkalmával fogant meg, és mindkét méhében egészségesen fejlődtek a magzatok.

Erről ugyan nem voltak pontos információi, úgy tudta, hogy ikerterhes, orvosa a szülés előtti vizsgálatok alkalmával vette észre páciense nem mindennapi anatómiai adottságát. A szülész ezután döntött a császármetszés mellett. A fiúk egyike kisebb súllyal született, mivel ő később fogant.

Rinku utólag elmondta, nagyon megijedt, amikor megtudja, hogy két méhe van, és végül is nagyon büszke arra, hogy a szülés komplikációk nélkül lezajlott, és mindkét fia egészséges.

A nő méhe fejlődési rendellenesség miatt vált ketté. A méh csírája az úgynevezett Miller-féle két fonalból áll, amelyek eggyé olvadva kezdenek fejlődni. A középső részből alakul ki a méh, az alsó részből a hüvely. Ha a két fonal nem tud eggyé olvasni, vagy csak részben, olyan esetekben alakulhat ki néhány rendellenesség, mint például az Uterus Didelphis, ami megkettőzött méhet eredményez.

Oszd meg másokkal is!
Mustra