Symbo Alapítvány

A Symbo Alapítvány azért dolgozik, hogy minden hozzájuk járó gyerek megértse a saját – és mások – érzéseit, reakcióit, viselkedését, majd azokra megfelelően tudjon reagálni. Stratégiákat tanítanak, hogy könnyebben menjen számukra a beilleszkedés, és a kortársakkal való együttműködés. Utóbbi elősegítése érdekében gyakran tartanak a kortársaknak szemléletformáló foglalkozásokat, amelyek segítik egymás elfogadását és befogadását.

Symbo Alapítvány
Symbo Alapítvány

A Symbo Alapítványnál olyan gyermekeket fogadnak, akiknek nehezebben megy az érzelemfelismerés, -kezelés, kapcsolatteremtés, barátkozás. Gyakran marginalizálódott, a közösség által bántott gyerekek kerülnek az alapítványhoz, hogy egy elfogadó, szerető légkörben gyakorolhassák azokat a készségeket, melyeket azért tanítanak nekik, hogy könnyebben menjen a beilleszkedés a saját kortársközösségükbe. Ezt az osztálytársaknak tartott szemléletformáló órával is segítik. A foglalkozások során a gyerekeknek munkafüzetet adnak, melyben házi feladatuk van, hogy otthon is foglalkozhassanak a tanultakkal. A gyerekek szüleinek kézikönyvet adnak, mely segíti őket, hogy pontos ismereteik legyenek arról, hogy mi történt a foglakozások során. Kéthavonta szülőtalálkozót tartanak az egy csoportba járó gyerekek szüleinek, ahol a gyermekekről, a nehézségekről és a lehetséges megoldásokról tudnak konzultálni.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.