Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola

Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola a sakkjáték izgalmát kihasználva, leegyszerűsítve és sikerélményekre koncentrálva először megszeretteti a sakkjátékot, és vágyat ébreszt annak mélyebb megismerésére, majd a sakkjátékban rejlő lehetőségre építve fejleszti a gyermekek kognitív és szociális képességeit oly módon, hogy azok a felnőtt életben is hasznukra váljanak. A logikus gondolkodása mellett fejlődik a gyerekeknek többek között a memóriája, megfigyelőképessége, problémamegoldó képessége, kreativitása, avagy a kudarctűrése, türelme, feladattudata.

Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola
Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola

Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskolában a sakkjáték izgalmát kihasználva, leegyszerűsítve és sikerélményekre koncentrálva először megszerettetik a sakkjátékot, és vágyat ébresztenek annak mélyebb megismerésére, majd a sakkjátékban rejlő lehetőségre építve fejlesztik a gyermekek kognitív és szociális képességeit oly módon, hogy azok a felnőtt életben is hasznukra váljanak. A sakkiskola célja ezt a játékos tanulási formát Magyarország egész területén elérhetővé tenni.

Elsősorban iskolákban és óvodákban indítanak játékos Sakkmatyi foglalkozásokat, ahol egyedi, szerethető módszertan segítségével tanítják a sakkjátékot. Már a kezdetektől tudatosan fejlesztik a komolyabb sakkozáshoz - és az élet számos területéhez - hasznos képességeket. A leegyszerűsített Sakktáblás Játékok hamar meghozzák a sikerélményt.

Játék és rejtvényfejtés közben nem csak a gyerekek logikus gondolkodása fejlődik, hanem a memóriája, megfigyelőképessége, problémamegoldó képessége, kreativitása, de épp úgy a kudarctűrése, türelme, feladattudata is. Szociális és viselkedési problémák is sokszor enyhülnek a sakktábla világába merülve. A
sakkjátékba már beleszerelmesedett gyerekeket a sakkversenyzés felé terelik, ami újabb szuper képességeket erősít. Például a céltudatosságot, az önálló döntés képességét, az önbizalmat. Ehhez saját sikerélmény-orientált versenysorozat is elérhető a Sakkmatyi Sakkiskolában. A nyári időszakban pedig táborokban lehet résztvenni, számos helyszínen.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek