Mobility-Győr Digitális Élményközpont

A Mobility-Győr Digitális Élményközpont célja, hogy a hozzájuk érkezők megismerjék a digitális világ nyújtotta lehetőségeket - virtuális és kiterjesztett valóság, 3D nyomtatás, programozás, robotika, okos otthon -, biztonságosan használják digitális eszközeiket, megtapasztalják, milyen digitálisan alkotni, bővítsék digitális tolltartójukat tanuláshoz felhasználható programokkal, valamint olyan programozási ismereteket szerezzenek, amelyek segítik a mindennapi életben megjelenő problémák megoldását.

Mobility-Győr Digitális Élményközpont
Mobility-Győr Digitális Élményközpont

A Mobility-Győr Digitális Élményközpontban úgy alakították ki a foglalkozásokat, hogy alkalmazkodjanak a 21. század nyújtotta ingerekhez. Ennek megfelelően az osztály egyik fele megismerkedik a 3D nyomtatás lehetőségeivel, a robotkarok különböző működési formáival, majd pedig programozási kihívások elé állítjuk őket: pl. microbit vezérelt gyalogátkelőhely kiépítése; WEDO versenyautó érzékelőjének beállítása; Edison robotra, mint „robotautóra” riasztó, index, mozgás programozása; ARTEC robot angol nyelvű kódolása.

A csoport másik felét további 4-6 fős csapatra osztják fel. A résztvevők digitálisan alkotnak, azaz saját elképzelésük alapján történetet hoznak létre az animációk elkészítésével. A robotirányítás segítségével fejlődik algoritmikus gondolkodásuk, a virtuális valóság pedig lehetővé teszi, hogy olyan helyre utazzanak el a látogatók, ahová a való életben nem biztos, hogy tudnak. Minden állomáson egy oktató vagy egy demonstrátor segíti a gyermekek munkáját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra