KACS Műhely

A KACS alapvető emberi értékeket közvetít, megismerésre buzdít, felfedezésre invitál, mindezt szórakoztató, aktuális témákat feldolgozó gyerekfoglalkozásokon keresztül. A programjaikat mindig elmélyült alkotói tevékenység kíséri egy újfajta látásmódot közvetítve, egyúttal megtanít látni, érezni, gondolkodni. Céljuk olyan programok biztosítása, amelyek a tudatos és globális gondolkodásmódot, a szociális készségeket fejlesztik, szem előtt tartják a fenntarthatóságot, a közösségi értékeket.

KACS Műhely foglalkozás
KACS Műhely foglalkozás

A KACS Műhely programjait mindig elmélyült alkotói tevékenység kíséri egy újfajta látásmódot közvetítve, egyúttal megtanít látni, érezni, gondolkodni. Céljuk olyan programok biztosítása, amelyek a tudatos és globális gondolkodásmódot, a szociális készségeket fejlesztik, szem előtt tartják a fenntarthatóságot, a közösségi értékeket. Olyan módszereket alkalmaznak, olyan eszközöket és alapanyagokat használnak a foglalkozások során, amelyek által fejleszthető a tudatos, az ok-okozati összefüggéseket értő, kritikus gondolkodásmód, a tervezői gondolkodásmód (alkotás létrehozásának tudatos tervezése, eszköz-és alapanyag tudatos használata, makettezés, szabás-varrás, formatervezés), erősíthető a türelem, a szociális érzékenység, az elfogadás.

Programjaik alapvetése a fenntarthatóság, újrahasznosítás, upcycling szemlélet, a vizuális nevelés a kortárs design, képző- és iparművészet segítségével, valamint a hagyományok ápolása, ugyanakkor újraértelmezése. Céljuk a minőségi közös, családi idő eltöltése is, hiszen gyakran kifejezetten olyan programot kínálnak, amely során a szülőknek együtt kell dolgoznia a gyerekekkel - közben ügyelve és segítve őket abban, hogy ne helyettük oldják meg a kihívásokat, hanem együtt, valamint ne befolyásolják a gyerekeket saját gondolataik, terveik megvalósításában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra