Csörögi Tanoda

A Csörögi Tanoda célja helyi hátrányos helyzetű, zömében roma gyerekek tanulásának, továbbtanulásának segítése, közösségépítés.

Csörögi Tanoda
Csörögi Tanoda

A Csörögi Tanodában fontos az elfogadás, a gyerekek megismerése, érdeklődésüknek megfelelő fejlesztése. A tanoda munkatársai rendszeresen megosztják egymással a gyerekekkel kapcsolatos tapasztalataikat. Alternatív pedagógiai módszereket használnak, kooperatív tanulást, projekt módszert, társasjáték-pedagógiát. Igyekeznek az oktatási applikációkat is beépíteni a tevékenységükbe, pl. learning apps, Kahoot!, Scottie Go!, ezzel is színesítve a foglalkozásokat.

Módszereik széleskörűek: egyéni fejlesztés (mérések alapján), szabadidős tevékenységek biztosítása (közösségi játékok, társasjátékok, sporttevékenységek, tánc, filmnézés), olvasás, szövegértés, szóbeli, írásbeli kommunikáció, matematikai és logikai készség, IKT kompetenciák fejlesztése, iskolai előkészítés, pályaorientáció, resztoratív konfliktuskezelés. Családlátogatások, iskolákkal való kapcsolattartás, szülőfórumok, szülői tréningek szervezése, közös ünnepek, kirándulások, nyári táborok megvalósítása.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.