A csípős ízéről és jellegzetes, erős illatáról ismert torma kiváló bacilusölő, érszűkület, megfázás és ízületi panaszok ellen is csodákat művel.
Semmi értelme csakis húsvétkor enni, már csak azt kell kitalálunk, milyen fogások mellett érdemes falni az év többi hónapjában.
Valahogy a húsvéti torma sohasem éppen akkora adag, hogy elfogyjon. Ha nálad is hasonló a helyzet, fusd át e heti receptválogatásunkat!
Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.
Ha marad egy kevés torma húsvétról, és nálad sem fogy valami gyorsan, akkor érdemes minél előbb keresned néhány fogást, amikben ugyanolyan remek, mint a sonkaszeletek mellett. Ez a leves is ilyen, aminek a közepén akár olasz, spanyol, de néhány kocka főtt, füstölt házi sonkákat is tálalhatsz.
Tojásba töltve, pirítóson, vagy akár egy nagy adag rukkola tetején is finom ez a tojáskrém, amiből egy nagy adag reszelt trappistával és füstös paprikaporral akár klassz melegszendvicset is készíthetsz.
A tormakrém és a narancshéj tökéletes páros, amit akár főtt marhanyelv, akár egy-egy sült virsli mellett és még kalácsból készített szendvicsek ízesítőjeként is felhasználhatsz. Mutatjuk egyik kedvenc húsvéti szendvicsünket!
Csak egy kevés joghurt kell a torma mellé, és klassz salátaöntetet készíthetsz ehhez a sonkás-medvehagymás salátához. Ha van otthon főtt tojás, az is tökéletesen illik hozzá.
De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.
Nem azért, mert egészségesebb – egészen más oka van.
Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.
Érdemes minél gyakrabban enned tormát, a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása órákon át tart. Rajtunk ne múljon, hogy egy igazán élvezhető formában kerülhessen az asztalra.
Szeretjük mi a csülköt sokféle változatban, ráadásul ebben a meleg tormás szósszal készült verzióban egy kicsit érdekesebb, mint a hagyományos hagymás-burgonyásban.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.