Történelme régebbre és több országra nyúlik vissza, mint hittük volna.
Hegedűjátékával női szíveket lopott magának, az egyik eset világraszóló botránnyá nőtte ki magát. És egy sütemény ihletője is lett.
A fejedelmi Rákóczi-túrósnak van-e köze a fejedelemhez? És a többi torta kiről kapta nevét?
A húsvét szép akkor is, ha a nyuszitortát inkább azért esszük meg, hogy ne kelljen többé egy élettérben lenni vele.
A csokitortával nekünk személyesen semmi gondunk, de ha háziorvosbarát desszertben gondolkodsz, ez a jó kis almás-fahéjas finomság lesz a kedvenced! Édesítővel és mézzel is készítheted, de akár barna cukorral is, ami izgalmas karamellás aromákat ad hozzá.
Egy adag karamellszósszal a legtökéletesebb ez a fogás, de kókuszlikőrrel elkevert tejszínnel szintén remek lesz ez a gyors süti. Ha gyerekekkel együtt sütsz, garantáltan menő leszel a fordított tortával.
Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!
Naranccsal is készülhetnek klassz sütemények, jól illik hozzá a vanília, az étcsokoládé és a maracuja aromája is. Ha egy nagy adag házi tejszínt keversz el narancshéjjal és mézzel, még tökéletesebb lesz a tálalás.
Egyszerű sütit hoztunk, ami sokkal jobban illeszkedik a diétádba, mint a krémes, habos szeletek. Citromos, lime-os és narancsos változatban is finom, ha pedig extra fűszereket keresel hozzá, a fahéj, a tárkony és a szerecsendió is remekül illik bele.
Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral.
A banán és a kávé smoothie-ban, de még fagyikelyhekben is tökéletesek egymás mellett, miért lenne kivétel ez a süti, amivel túl sokat nem is kell dolgoznod.
És azoknak, akik leginkább a kóstolásban jók. Tedd magad próbára!
A klasszikus chocholate chip cookie olyasmi, amiből el lehet nassolni egy vödörrel egy jó film vagy beszélgetés közben, és ha egy kis alma és valamilyen természetes édesítő is kerül a tésztájába, akkor már mindjárt nem olyan rossz érzésekkel pusztít el az ember belőle egyébként épp ugyanannyit, mint a hagyományosból.
Sok néven illetjük, még akkor is, ha nagyon keveset beszélünk róla.
Már szinte teljesen meg is feledkeztünk erről a zöldségről, pedig nem érdemes, mert nagyon egészséges, és még olcsó is.